Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, παρά το ότι προς στιγμήν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το Μαξίμου. 

Οι εξελίξεις είναι σημαντικές τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά τον προεκλογικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα του αναθέσει τον συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος!

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει κερδίσει πολλούς πόντους στην κυβερνητική πυραμίδα και ο πρωθυπουργός του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη αφού θεωρείται-και όχι άδικα- από τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα ήταν πρώτος βουλευτής σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια τοποθετούνταν, ο Πρωθυπουργός στην ουσία αποφασίζει να «πριμοδοτήσει» κάποιον από τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι υποψήφιοι στην Α’ Αθήνας καθώς είναι γνωστό ότι στην περιφέρεια αυτή θα κοντραριστούν πολλά σημαντικά στελέχη του κόμματος, κάποιος εκ των οποίων θα κινδύνευε να μείνει εκτός.

Με δεδομένο ότι οι εκλόγιμες θέσεις θα είναι λιγότερες και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται διατεθειμένος να προσθέσει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών κι άλλους υποψηφίους, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμα ακουστεί για τη συγκεκριμένη περιφέρεια προμηνύεται μια μάχη πολύ σκληρή.