Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ελληνικές αρχές είχαν επικοινωνήσει από το περασμένο Σάββατο με την βελγική αστυνομία και με την Interpol, προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη σύλληψή του. Μάλιστα οι βελγικές αρχές τον παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση.

Άσυλο στη Νορβηγία

Ο κλοιός γύρω από τον Λάγο έσφιξε ακόμη περισσότερο μετά τις πληροφορίες ότι θα δοκίμαζε να διαφύγει στη Νορβηγία όπου και ενδεχομένως θα ζητούσε πολιτικό άσυλο.
Ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε για το θέμα με τους ομολόγους του σε Νορβηγία, Δανία και Βέλγιο και στη συνέχεια δόθηκαν εντολές στα βελγικά στελέχη στα σύνορα και το αεροδρόμιο, εάν τον εντοπίσουν να ενημερώσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές.
Μετά τη σύλληψή του μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Οι διαδικασίες κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου ο Γιάννης Λαγός να οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Η έκδοση στη χώρα μας

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα βρίσκεται για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως να βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθυστέρηση της άφιξης του στην Ελλάδα καθώς έχει δικαίωμα να προβάλλει αντιρρήσεις στο ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με την Βελγική νομοθεσία, καθώς συνελήφθη στις Βρυξέλλες.

Tα χρήματα που θα συνεχίσει να παίρνει

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαγός δεν χάνει πλήρως τα προνόμια που έχει ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς θα συνεχίσει να λαμβάνει 6.800 ευρώ το μήνα ως αποζημίωση (έτσι αποκαλείται ο μισθός του ευρωβουλευτή, όπως άλλωστε και του κάθε Έλληνα βουλευτή) και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίζει να λαμβάνει αποζημίωση και για τη διατήρηση του γραφείου του στις Βρυξέλλες που είναι άλλα 4.300 ευρώ το μήνα. Συνολικά δηλαδή ακόμη και εάν βρεθεί στο κελί, θα παίρνει τουλάχιστον 11.100 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.