Ένας από τους τελευταίους θρύλους του Χόλλυγουντ και από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ όλων των εποχών … Ειδικευμένος σε ρόλους αντι-ήρωα, γνωστός και ως “The king of cool” ,είναι ένας μύθος που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή πριν χάσει τη μάχη του με την επάρατη νόσο.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Το μεγάλο κοινό ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Στηβ Μακ Κουήν σ΄εκείνο το αξέχαστο επικό γουέστερν της δεκαετίας του εξήντα “The Magnificent Seven” που παίχτηκε στην Ελλάδα με το τίτλο “Και οι 7 ήσαν Υπέροχοι”. Και τότε οι φίλοι του κινηματογράφου, πλάι στον Γιουλ Μπρύνερ γνώρισαν μερικά καινούργια αστέρια.

Τρεις από αυτούς θα έκαναν μεγάλη καριέρα. Ο Στηβ Μακ Κουήν, ο Τζέημς Κόμπερν και ο Τσαρλς Μπρόνσον. Λίγα χρόνια αργότερα το κοινό θα συναντούσε τους τρεις αυτούς πρωταγωνιστές σε μια άλλη επική ταινία. Αυτή τη φορά ήταν μια πολεμική περιπέτεια με φόντο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η μεγάλη απόδραση

Ήταν “Η Μεγάλη Απόδραση” που εξιστορούσε τις προσπάθειες των Αμερικανών και Άγγλων αιχμάλωτων σ` αυτό το στρατόπεδο να αποδράσουν.Παρ` όλο που στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ένα σωρό μεγάλα αστέρια, παλιά και καινούργια, δεν χρειαζόταν και πολύ για να ξεχωρίσει ότι ο αληθινός πρωταγωνιστής, ήταν ο Στηβ Μακ Κουήν. Στον ρόλο ενός ατίθασου και γεμάτου χιούμορ κρατούμενου, που δεν σταματά σε τίποτα στην προσπάθεια του να αποδράσει, ο Στηβ Μακ Κουήν αναγνωρίστηκε απ` όλους σαν ένα καινούργιο μεγάλο αστέρι.

Στις τελευταίες σκηνές της ταινίας όπου πάνω σε μια μοτοσυκλέτα προσπαθεί να περάσει ένα ψηλό συρματόπλεγμα που χώριζε την Χιτλερική Γερμανία από την  Ελβετία, πάνω στην μοτοσυκλέτα βρισκόταν ο ίδιος ο Στηβ Μακ Κουήν, που δεν δέχτηκε να ντουμπλαριστεί από κασκαντέρ. Εξ άλλου και στην πραγματική ζωή του, το είχε με τα επικίνδυνα σπορ και συχνά έπαιρνε μέρος σε αγώνες ταχύτητας. Εξ άλλου το ίδιο συνέβη και σε κάποιες ταινίες που έφτιαξε αργότερα, όπως το “Μπούλιτ”, που δημιούργησε μια καινούργια μόδα στο στυλ των καταδιώξεων με αυτοκίνητο και στο “Le Mans”. Και στις δυο αυτές ταινίες ο Στηβ Μακ Κουήν οδηγεί στις περισσότερες σκηνές ο ίδιος τα αυτοκίνητα που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.