Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τον πρώτο του αγώνα, στο πλαίσιο των ATP Finals. Για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα, ο Σέρβος νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος καλείται, πλέον, στη συνέχεια να κάνει δύο νίκες, αρχής γενομένης από το αυριανό ματς με τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

«Είναι ξεκάθαρο πως ήθελα να αρχίσω με νίκη, αλλά θέλω να κρατήσω μία αισιόδοξη στάση. Αυτή η ήττα θα με κάνει να έχω ακόμα περισσότερο κίνητρο στα δύο επόμενα παιχνίδια και το βασικό από την αρχή, ήταν να απολαύσω τους αγώνες μου εδώ. Η προοπτική να περάσω καλά είναι έτσι κι αλλιώς η πρώτη μου προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για το στόχο του να «αναρριχηθεί» στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, λέγοντας πως δε θέλει να τού γίνει έμμονη ιδέα. «Αποτελεί όνειρο και έναν μακροπρόθεσμο στόχο. Δεν βιάζομαι, όμως, να βρεθώ εκεί και για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως κάποια μέρα θα τα καταφέρω.

Αυτό που χρειάζεται να κάνω, είναι να συγκεντρωθώ στο τένις, τη βελτίωσή μου και να μην έχω εμμονή με το νούμερο 1», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: