Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε τόσο για την απουσία του Ισπανού «αστέρα», όσο και για τη σημασία του Race για εκείνον, στο πλαίσιο της κλήρωσης του Μόντρεαλ, όπου φιλοξενήθηκε από τους διοργανωτές. Το «παρών» έδωσε και ο Κάρλος Αλκαράθ.

«Δε θα έλεγα ότι η απουσία του Ναδάλ είναι καλό ή κακό, αλλά σίγουρα βοηθά λίγο τους υπόλοιπους. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους, μάς λείπει, ωστόσο, η απουσία του είναι σίγουρα μία μικρή βοήθεια», ανέφερε αρχικά το νούμερο 5 του κόσμου.

«Το Μόντρεαλ προσφέρει πολλούς βαθμούς και όλοι θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το ίδιο θέλω κι εγώ, να μαζέψω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται, με σκοπό να βρίσκομαι όσο πιο ψηλά στην κατάταξη, στο τέλος της χρονιάς.

Εξάλλου, αυτοί οι βαθμοί θα με βοηθήσουν να ανέβω στην κατάταξη του Race. Μία καλή πορεία εδώ, στο Μόντρεαλ, θα μού χάριζε επίσης την ευκαιρία να παραλείψω μερικά τουρνουά έως το τέλος της χρονιάς, βάσει των πόντων που θα έχω μαζέψει. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος, αλλά και να διασκεδάζω στο παιχνίδι μου».

Για τα γήπεδα του Μόντρεαλ, ο 23άχρονος σημείωσε πως «είναι πιο αργά από ό,τι περίμενα, αλλά μου αρέσουν».

Ο πρώτος τελικός καριέρας Masters 1000 για τον Τσιτσιπά ήταν στο Όπεν του Καναδά, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο τουρνουά αρκετά ιδιαίτερο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Μάλιστα, πέρυσι είχε φθάσει έως τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα. Όμως και οι δύο μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσιπά σημειώθηκαν στο Τορόντο (2018, 2021).

Αντίθετα στο Μόντρεαλ, το νούμερο 5 του κόσμου δεν έχει καταφέρει ακόμη να σημειώσει νίκη. Η μοναδική του συμμετοχή στο Μόντρεαλ ήταν το 2019, όπου ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Ο Τσιτσιπάς εφέτος, έχοντας περάσει απευθείας από τον 1ο γύρο, θα αντιμετωπίσει στους «32» παίκτη από τον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.