Ο Τζον Ίσνερ θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Cincinnati Masters. Ο Αμερικανός επικράτησε με 2-1 του Σεμπάστιαν Κόρντα και εξασφάλισε την είσοδό του στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει απέναντι στο Ν.50 της Παγκόσμιας κατάταξης. Οι δύο αθλητές έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές και ο Τσιτσιπάς του έχει πάρει τον «αέρα», καθώς μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Εύκολη νίκη επί του Σβάρτσμαν

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Σινσινάτι έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-3, 6-3 και πήρε με άνεση το εισιτήριο για την τελική 8άδα του αμερικανικού Masters.

Από πολύ νωρίς ξεκαθάρισε τα πράγματα ο Στέφανος, ο οποίος “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του Αργεντινού και κέρδισε τα 4 πρώτα games της αναμέτρησης, για να πάρει ένα καθαρό προβάδισμα με 4-0 στο 1ο σετ.

Ο Σβάρτσμαν ανέβηκε λίγο και κατάφερε να μειώσει σε 4-2, όχι εύκολα αφού πάλι αντιμετώπισε break points στο σερβίς του, με τον Στέφανο να διατηρεί τον έλεγχο φτάνοντας στο 5-2 και αργότερα κλείνοντας το σετ στο σερβίς του στο 6-3, ενώ είχε ευκαιρίες για να το κάνει και με break στο 8ο game.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ήταν και πάλι πολύ επιθετικός, χάνοντας ένα break point στο 1o game και κάνοντας τελικά το break στο 3ο, για να περάσει μπροστά με 2-1. Αφού έσβησε και διπλό break point στο 6ο game (3-2, 15-40) και έφτασε στο 4-2, ο Στεφ “καθάρισε” την υπόθεση νίκη με ένα νέο break, που τον έφερε στο 5-2.

Θα μπορούσε να φτάσει πολύ ευκολότερα στη νίκη, αλλά έχασε ένα match point στο σερβίς του στο 8ο game και τελικά ο Σβάρτσμαν έκανε για 2η φορά στο παιχνίδι break, μειώνοντας σε 5-3.

Δε χρειάστηκε να σερβίρει ξανά για την πρόκριση ο Στέφανος, που φρόντισε να τελειώσει το παιχνίδι με break στο 9ο game, “σφραγίζοντας” τη νίκη σε 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά σε 5 αναμετρήσεις με τον Σβάρτσμαν, ενώ ο Έλληνας τενίστας έφτασε τις 44 νίκες στο 2022 (44-15) και τις 8 στο Σινσινάτι, όπου ήταν ημιφιναλίστ το 2020 και το 2021.