Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του για το 2024, στην πρεμιέρα του Ιντιαν Γουέλς.

Το Νο11 του κόσμου απέκλεισε τον Λούκας Πούιλ με 2-0 σετ (6-3, 6-2 σε μία ώρα και 9 λεπτά) και στον τρίτο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Τιάφο και Λάζοβιτς.

Ο Στέφανος σέρβιρε εξαιρετικά, περιόρισε σημαντικά τα αβίαστα λάθη του και έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη, αλλά το κυριότερο, με εμφάνιση από αυτές που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Αυτή ήταν η 4η νίκη του σε ισάριθμα ματς απέναντι στον Γάλλο.

Έκανε εξαιρετικό πρώτο σετ με μόλις 5 αβίαστα λάθη έναντι 16 του αντιπάλου του και με δύο break point έφτασε στην κατάκτησή του. Καθάριζε γρήγορα τα δικά του service game κάτι που τον διευκόλυνε αρκετά στο να φτάσει στη νίκη, η οποία ήρθε με 13 μόλις αβίαστα, 20 winners, 8 άσους και το εκπληκτικό 92% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (22/24)

Σε ένα περίεργο πρώτο game διάρκειας 8 λεπτών, ο Πούιγ προηγήθηκε 40-0, αλλά ο Στέφανος επέστρεψε και βρήκε τρία break point! Σε όλα όμως είχε χαμένη επιστροφή και ο Γάλλος έκανε το 1-0. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και αμέσως μετά βρήκε άλλα δύο break από αβίαστα λάθη του Πουίγ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να έχουν από ένα love service game, με τον Στέφανο να έχει το προβάδισμα χάρη σε ένα smash στο σερβίς του. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά στο έκτο game του δεύτερου σετ, να εκμεταλλεύεται τα εύκολα λάθη του αντιπάλου του και να φτάνει στο 4-2. Σέρβιρε χωρίς προβλήματα για το 5-2 και με ένα ακόμη break από λάθη του Γάλλου, έφτασε στην πρόκριση.

Διαβάστε ακόμη: