Ένας καλλιτεχνικός δεσμός που άφησε εποχή, αυτός που δημιουργήθηκε κατά το παρελθόν ανάμεσα στον Σταύρο Ξαρχάκο  και τον Νίκο Ξυλούρη, και «γέννησε» τραγούδια – διαμάντια, θα αναβιώσει στις 21 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Ηρωδείου. Εκεί, στη σκιά της Ακρόπολης, ο σπουδαίος συνθέτης θα υποδεχτεί την οικογένεια Ξυλούρη για να τιμήσουν, όλοι μαζί, τη μνήμη, τον Αρχάγγελο της Κρήτης.

Ο Ψαραντώνης, ο Γιάννη Ξυλούρης, ο Γιώργης Ξυλούρης, η Νίκη Ξυλούρη, ο Λάμπης Ξυλούρης και η Ελευθερία Ξυλούρη, μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Χρήστο Θηβαίο και την Ηρώ  Σαΐα, θα παίξουν και θα ερμηνεύσουν, υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, διαχρονικά έργα από διάφορες φάσεις της πορείας του Νίκου Ξυλούρη. Από το  «Χρονικό» και την «Ιθαγένεια», σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, μέχρι τα μεγάλα τραγούδια που έγραψαν για τη φωνή οι Χρήστος Λεοντής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Λουκάς Θάνος και βεβαίως ο οικοδεσπότης της βραδιάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ένας καλλιτεχνικός δεσμός που άφησε εποχή, αυτός που δημιουργήθηκε κατά το παρελθόν ανάμεσα στον Σταύρο Ξαρχάκο  και τον Νίκο Ξυλούρη, και «γέννησε» τραγούδια – διαμάντια, θα αναβιώσει στις 21 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Ηρωδείου.

«Ήτανε μια φορά μια αρχέγονη φωνή που χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μας. Ήτανε μια φορά η  δυνατή φιλία μας. Ήτανε μια φορά μια μικροπαντρεμένη, η Ουρανία. Ήτανε μια φορά ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Ήτανε μια φορά, είναι και θα είναι πάντα η ανεπανάληπτη φωνή του. Στις καρδιές μας και σε όλες τις στιγμές που θέλουμε να νιώσουμε.Ήτανε και θα είναι πάντα. Ο ένας και μοναδικός Νίκος Ξυλούρης» σημειώνει με νόημα ο ίδιος.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ