Ο Samuel L. Jackson  όπως έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις του πάντα απολάμβανε το ρόλο του Mace Windu στην prequel τριλογία των Star Wars, ενώ ήταν η αφορμή για να προστεθούν τα μωβ φωτόσπαθα στο σύμπαν του George Lucas, ύστερα από δική του απαίτηση. 

Ωστόσο, όσοι έχουν παρακολουθήσει τα prequels της διάσημης ταινίας σίγουρα γνωρίζουν ότι ο Mace Windu σκοτώθηκε από τον Darth Sidius/ Palpatine στην περίφημη σκηνή του Episode III: Revenge of the Sith.

Παρόλο που εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν θεωρίες ανάμεσα στους fans που υποστηρίζουν ότι ο Mace Windu είναι ακόμη ζωντανός, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί με κανέναν τρόπο από την Lucas Film. Ωστόσο ο Sam Jackson αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και έδωσε μια απάντηση που αναζωπυρώνει τις ελπίδες περί επιστροφής του.

Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Empire όπου ρωτήθηκε για το αν ο Mace Windu είναι νεκρός με τον ηθοποιό να απαντά «δεν είναι νεκρός» ενώ ακόμη πιο έντονα και με σιγουριά απάντησε στο ενδεχόμενο να επιστρέψει με μια spinoff σειρά του Mace Windu στο Disney Plus, λέγοντας «ναι σε όλα». Παρά τις εξαιρετικά θετικές του απαντήσεις που δε συνηθίζονται να βγαίνουν από τα στόματα των ηθοποιών χωρίς κάποια έγκριση από τα τμήματα PR της Disney, δεν είναι σίγουρο εάν γίνεται κάτι παρασκηνιακά προκειμένου να ξαναδούμε τον Mace Windu.

Βέβαια, στο παρελθόν είδαμε επιστροφές στο franchize όπως αυτή του Darth Maul και του Palpatine οπότε το Star Wars έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ο θάνατος δεν είναι και τόσο μόνιμος όσο νομίζουμε. 

Διαβάστε ακόμη: