search

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταϊκούρας για Σύμφωνο Σταθερότητας: Aνάγκη ρεαλιστικών κανόνων για το χρέος

Η πρόταση της Κομισιόν αναγνωρίζει την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο ισχύον πλαίσιο, τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας

Σταϊκούρας για Σύμφωνο Σταθερότητας: Aνάγκη ρεαλιστικών κανόνων για το χρέος

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε, χθες, την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόταση η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο ισχύον πλαίσιο και συμβάλλει ώστε οι σχετικές συζητήσεις να πραγματοποιηθούν σε εποικοδομητική βάση», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οπως τονίζει, «όλοι οι εμπλεκόμενοι – κράτη-μέλη και θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αναγνωρίζουμε την ανάγκη κοινών, ρεαλιστικών κανόνων, οι οποίοι να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και, παράλληλα, να ενισχύουν τη βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση στην Ευρώπη, μέσω της υλοποίησης επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.
Η Ελλάδα συμμετέχει – και θα συνεχίσει να συμμετέχει – στις συζητήσεις αυτές ενεργά και δημιουργικά, με υπεύθυνες και εμπεριστατωμένες προτάσεις και με στόχο η νέα οικονομική αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίζει ότι η μεσο-μακροπρόθεσμη ευστάθεια και βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών θα συνδυάζεται με την επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη: