«Σήμερα (03/10), μεταξύ άλλων, θα συζητήσουμε στο Eurogroup για τις δημοσιονομικές προκλήσεις του 2023, υπό τη σκιά μίας νέας, εξωγενούς, μεγάλης κρίσης στο ενεργειακό και το γεωπολιτικό πεδίο», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Αυτές οι προκλήσεις απαιτούν συντονισμό στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωζώνης. Απαιτούν, όμως, και κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακολουθεί μία συνετή δημοσιονομική πολιτική και μία διορατική εκδοτική στρατηγική, όπως καταδείχθηκε σήμερα και με την κατάθεση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023.

Προϋπολογισμός ο οποίος αναδεικνύει τα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αλλά και τις πολύ θετικές προοπτικές στα πεδία της ανάπτυξης, των επενδύσεων, των εξαγωγών και της απασχόλησης.

Προϋπολογισμός, όμως, που περιλαμβάνει και τις αναγκαίες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να χτίσουμε, με επάρκεια, ένα δίχτυ ασφαλείας” πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

«Η Ελλάδα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται. Όλοι μαζί και πάλι, με σύνεση, σοβαρότητα και ρεαλισμό, θα τα καταφέρουμε», ολοκλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε ακόμη: