Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση έχει βυθιστεί σε επικίνδυνο τέλμα και το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται κρίσεις που προκαλούν η ανεπάρκεια υπουργών και ο ξεχαρβαλωμένος κρατικός μηχανισμός.

Γι’ αυτό αναζητούν πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν ριζικά την ατζέντα.

Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια που αναμένεται να προκαλέσουν θετικό σοκ στην κοινωνία.

Το πρώτο αφορά στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Άλλωστε δεκάδες χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν κάθε χρόνο για να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια αμφίβολης αξιοπιστίας.

Με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση σε ένα ζήτημα που έχει εξασφαλισμένη την πολιτική και επικοινωνιακή υπεροχή.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Το δεύτερο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβεβαιώσει τον φιλελεύθερο προσανατολισμό της, κερδίζοντας παράλληλα το ακροατήριο της Κεντροαριστεράς.

Βέβαια η ατζέντα με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μπορεί να ενισχύσει και κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

«Ελληνική Λύση», «Σπαρτιάτες» και «ΝΙΚΗ» θα επιδιώξουν να σπεκουλάρουν και να απευθυνθούν στο συντηρητικό κομμάτι των δεξιών ψηφοφόρων που αντιτίθενται στον γάμο των ομοφυλόφιλων.

Με θετική ατζέντα

Στη λεγόμενη θετική ατζέντα περιλαμβάνονται μια σειρά από μέτρα, όπως η συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά, το επίδομα θέρμανσης, καθώς και συνέχιση του Market Pass.

Διαβάστε ακόμη: