Στα «μαλακά» έριξε το δικαστήριο έναν αστυνομικό που συνελήφθη καθώς έκανε τα «στραβά» μάτια σε μετανάστες οι οποίοι ήθελαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Κω προς την Αθήνα αλλά και την Κεντρική Ευρώπη.

Το κύκλωμα δρούσε για μήνες μέχρι που οι «Αδιάφθοροι» της Ελληνικής αστυνομίας, τον Ιούλιο του 2019, τους πέρασαν χειροπέδες. Η «ταρίφα» για τον αρχιφύλακα ήταν από 1000 έως 1500 ευρώ το άτομο ενώ είχε κομβικό ρόλο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένα, ο 55χρονος κατηγορήθηκε ότι έδινε οδηγίες στο κύκλωμα πώς να αποφύγουν τους ελέγχους. «Στο αεροδρόμιο θα έρχεστε την τελευταία στιγμή και θα κυκλοφορείτε ανά δύο άτομα, άντρας – γυναίκα, για να μοιάζετε με ζευγάρι. Σε κάποιους πρέπει να τους βάλουμε make up για να μοιάζουν με τις φωτογραφίες στα διαβατήρια». Αυτά ήταν μερικά από τα «κόλπα» που έλεγε στους μετανάστες – «πελάτες» για να ξεγελάσουν τους συναδέλφους του στον έλεγχο των διαβατηρίων.
Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Μεταξύ των κατηγορούμενων ήταν και το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ένας 37χρονος Σύριος που έδινε οδηγίες εξ αποστάσεως. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε επίσης και ένας 30χρονος συμπατριώτης του, το «δεξί» του χέρι και ο άνθρωπος που φρόντιζε για όλες τις ανάγκες του κυκλώματος. Στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.