Περίπου ένα χρόνο από την επίσημη απόκτηση του 45% της ΙΟΝ και δεκαπέντε μήνες  από τη στιγμή που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έδωσε τα χέρια με την κα Τίνα Κωτσιοπούλου και τους λοιπούς κληρονόμους – μετόχους, ο γνωστός επιχειρηματίας ετοιμάζεται να αναλάβει πλέον στα χέρια του την ιστορική σοκολατοβιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενεργοποίηση της οψιόν, που είχε μπει στην συμφωνία των δύο πλευρών, για απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών από την Bespoke SGA Holdings, συμφερόντων του κ. Θεοδωρόπουλου είναι ζήτημα ημερών.

Σημειώνεται πως με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά η οψιόν προέβλεπε την αύξηση του ποσοστού της Bespoke SGA στο 75% αν και πηγές της αγοράς επιμένουν ότι θα μπορούσε ο κ. Θεοδωρόπουλος τελικώς να αποκτήσει το 100%.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται ετοιμασίες για την νέα εποχή της ΙΟΝ καθώς το «τιμόνι» θα περάσει στον κ. Θεοδωρόπουλο ο οποίος δεν έχει κρύψει πως η σοκολατοβιομηχανία έχει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο του για τη δημιουργία ενός «εθνικού πρωταθλητή» στα τρόφιμα.

Σημειωτέον πως ήδη το ΔΣ έχει συγκαλέσει την ετήσια τακτική ΓΣ των μετόχων για την Πέμπτη 29 Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί και το νέο ΔΣ. Σημειώνεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο προστέθηκαν δύο νέα μέλη στο ΔΣ της ΙΟΝ απ’ την πλευρά της Bespoke.
Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έλαβε τη μία θέση και την άλλη η κα Μαρία Γεώργαλου, για χρόνια συνεργάτης του κ. Θεοδωρόπουλου και Αντιπρόεδρος της Bespoke. Φυσικά με την αλλαγή των μετοχικών ισορροπιών αναμένεται να εισέλθουν και άλλα γνωστά στελέχη που σήμερα απαρτίζουν την στελεχιακή ομάδα που έχει δημιουργήσει ο κ. κ. Θεοδωρόπουλος στην Bespoke.
Οι εξελίξεις στην ΙΟΝ όμως και οι παράλληλοι σχεδιασμοί φαίνεται ότι συνδέονται και με τις κινήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της Bespoke SGA Holdings.

Στις 24 Μάϊου, όπως προκύπτει απ’ την ενημέρωση του ΓΕΜΗ οι μέτοχοι της εταιρείας κατέβαλαν ολοσχερώς το αρχικό κεφάλαιο ύψους 140 εκατ. ευρώ, κάτι που πιστοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα απ’ το ΔΣ.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι με τη σύσταση της Bespoke SGA Holdings είχε συμφωνηθεί πως η καταβολή του ποσού θα γινόταν – πέρα από τα 35 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν με τη σύσταση – σε 4 ισόποσες ετήσιες δόσεις στο τέλος κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από φέτος. Κάτι που σημαίνει πως η «δύναμη πυρός» των 140 εκατ. ευρώ θα είχε συγκεντρωθεί το 2027!

Τελικά οι μέτοχοι προτίμησαν βάσει σχεδιασμού να επισπεύσουν τη διαδικασία δίδοντας ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και δύναμη στην Bespoke SGA για τα πλάνα τους. Ερωτηθείς πάντως χθες ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο περιθώριο συνεδρίου που συμμετείχε, για το εάν ετοιμάζει τώρα κάποια νέα εξαγορά, απάντησε αρνητικά, επιφυλασσόμενος όμως για το μέλλον…