Στο κάτω όριο της κλίμακας που προσδιόρισε το ΤΧΣ αργά σήμερα το πρωί δηλαδή στα 7,55 ευρώ φαίνεται να κινείται η τιμή που το Ταμείο θα προσδιορίσει για το placement του 10% της Εθνικής Τράπεζας.

Η απόφαση του ΤΧΣ περιόρισε το εύρος των προσφορών μεταξύ 7,55 με 7,65 ευρώ, ζητώντας από τους επενδυτές που είχαν υποβάλει χαμηλότερα τις προσφορές τους να τις αναπροσαρμόσουν για να συμμετέχουν στο βιβλίο.

Αυτή θα είναι η η τιμή κλεισίματος.

Σε ότι αφορά τους Ελληνες επενδυτές οι προσφορές τους κινούνται σε επίπεδο που ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ ωστόσο το ποσοστό που θα διατεθεί θα φθάσει το 15%.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα το ΤΧΣ είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και ενόψει της ισχυρής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς, σύμφωνα με την από 2 Οκτωβρίου 2024 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (€7,55) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ληφθούν υπόψη στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Διαβάστε ακόμη: