Η επιτυχία της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι 1000% διασφαλισμένη και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Ηδη ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διοίκηση του κ.Γ. Στάσση με τις συνδυασμένες ενέργειες έχει συγκεντρώσει προσφορές υπερτριπλάσιες από το αρχικό ποσό των 750 εκατ. ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικά.

Συνεπώς η ΔΕΗ θα αυξήσει σίγουρα το τελικό ποσό άντλησης, το οποίο δεν αποκλείεται και να ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ, αφού είναι σίγουρος ο συνωστισμός περίπου 20 πολύ μεγάλων ξένων funds με προοπτικές μακράς διακράτησης των μετοχών.

Μεταξύ αυτών οι πολύ γνωστοί μας CVC Capital και Blackrock «που αγοράζουν Ελλάδα σωρηδόν» σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ, ενώ ακολουθούν οπωσδήποτε Helikon (ήδη κατέχει υψηλή θέση στη ΔΕΗ), Macquairie (που απέκτησε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ πληρώνοντας 2,1 δις ευρώ), KKR, Ardian, Oak Hill και τουλάχιστον άλλοι 15 μεγάλοι ξένοι παίκτες.

«Μην ακούτε τι λένε οι διάφοροι, οι εγγραφές για την αύξηση από τα μεγάλα ξένα funds ίσως ξεπεράσουν τα 2,5 δις ευρώ πριν ακόμη αρχίσουμε την επίσημη διαδικασία» μας λέει οικονομικό στέλεχος του Ομίλου της ΔΕΗ.

«Σε ότι αφορά στους έλληνες μικρομετόχους που χάνουν το δικαίωμα άσκησης ως προς τα δικαιώματα προτίμησης και θεωρούν δικαίως εαυτούς ριγμένους, να είστε σίγουροι πως δεν θα τους αφήσουμε παραπονούμενους, αφού όσοι θελήσουν να εγγραφούν στο βιβλίο προσφορών, θα διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους και θα ικανοποιηθούν πλήρως, δίχως να υποστούν dilution» μας λέει το ίδιο οικονομικό στέλεχος της ΔΕΗ που συμπληρώνει πως όλα αυτά θα τα επισημάνει η διοίκηση Στάσση στη σημερινή Εκτακτη Γενική Συνέλευση.

Τη ζήτηση επιβεβαιώνει η πορεία της μετοχής που παρά τη βουτιά των πρώτων ημερών μετά τις 23 Σεπτεμβρίου όταν κα ανακοινώθηκε η ΑΜΚ, κινείται πλέον σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Χθες, έκλεισε στα 9,15 ευρώ, καλύπτοντας πλήρως τις απώλειες των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Τέλος για σήμερα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προκηρύξει απεργία κατά της αύξησης κεφαλαίου, προγραμματίζοντας συλλαλητήριο και συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στην έκτακτη Γενική συνέλευση 

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» με ευρεία πλειοψηφία σε ΑΜΚ και πώληση ΔΕΔΔΗΕ