Εντυπωσιακό επενδυτικό ενδιαφέρον που ξεπερνά κάθε πρόβλεψη, έχει εκδηλωθεί από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ που αρχικά έχει οριοθετηθεί στα 750 εκατ. ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί τελικά σε πολύ υψηλά επίπεδα λόγω της υπερβάλλουσας ζήτησης μετοχικών τίτλων, που επισήμως θα εκφραστεί μέσα από το βιβλίο προσφορών που θα ανοίξει στα τέλη του μήνα!

Σήμερα άλλωστε αναμένεται η έγκριση της αύξησης κεφαλαίου από την Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, που μεταξύ άλλων θα κατοχυρώσει και την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την αυστραλιανή Macquarie αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 2,1 δις. ευρώ!

Σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου, πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι στην αύξηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 70 funds και πανίσχυροι ιδιώτες επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένοι, μεγαλομέτοχοι εισηγμένων εταιριών καθώς και εφοπλιστές!

Ταυτοχρόνως, όπως το Radar.gr έχει αποκαλύψει, το fund CVC θα συμμετάσχει στην αύξηση με ποσόν που θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ με σκοπό αγοράζοντας και από το Χρηματιστήριο, στο τέλος της διαδικασίας να κατέχει το 10% του συνόλου των μετοχών της Δημόσιας Επιχείρησης όπου το ποσοστό του Κράτους θα έχει περιοριστεί στο 34%!

300 εκατ. για τη ΔΕΗ βάζει το CVC!

Την ίδια στιγμή έγκυρες πηγές αναφέρουν στο Radar ότι μέσα από προσυμφωνίες της διοίκησης και των διεθνών οίκων – συντονιστών της έκδοσης, με κορυφαία funds του εξωτερικού έχει ήδη διασφαλιστεί το ποσόν των 1,2 δις. ευρώ, δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες ότι τελικά η αύξηση θα κυμανθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα!