Για «απίθανα περιστατικά» που συμβαίνουν σε περιοδείες κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Μπιμπίλας κάνει αναφορά σε πληροφορίες που φτάνουν στον ίδιο, από περιοδείες, μεταξύ άλλων για «απειλές» που δέχθηκε θίασος, αλλά και για τις αμοιβές ή τα ρεπό των ηθοποιών.

«Λόγω της θέσης μου ως προέδρου του ΣΕΗ, μου έρχονται πληροφορίες ότι συμβαίνουν απίθανα περιστατικά σε περιοδείες. Σε περιοδεία στην Εύβοια δήμαρχος δεν άφησε θίασο να παίξει γιατί έκανε παράνομα μικρή αφισοκόλληση», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Μπιμπίλας.

«Στην Καβάλα, άλλος θίασος υφίσταται χυδαίες απειλές από ηθοποιό εργοδότη γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλού δίνουν μόνο τα εκτός έδρας χωρίς μισθό, αλλού χωρίς πλήρη ένσημα, αλλού παίζουν χωρίς ρεπό 16 μέρες και μάλιστα τραγωδία, αλλού έκαναν τζάμπα πρόβες για να παίξουν δήθεν 10 ή 15 παραστάσεις και παίζουν μόνο 3 η 4!», συνεχίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Σπύρος Μπιμπίλας καλεί τους ηθοποιούς να κάνουν καταγγελίες στο Σωματείο τους, προκειμένου να αλλάξει το τοπίο.

«Κάντε καταγγελίες στο ΣΕΗ όλοι τώρα! Μόνο έτσι θα αλλάξει το τοπίο και θα σεβαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αξίζουμε καλύτερη ζωή, δεν χαρίζουμε την αξιοπρέπειά μας, όλοι μαζί για ΣΕΗ δυνατό», καταλήγει ο κ. Μπιμπίλας.