Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη παραχώρησε σήμερα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχετικά με την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «είπε τα αυτονόητα και αυτά τα οποία ζητάμε εμείς και ο ελληνικός λαός, δηλαδή να έρθουν όλα στο φως. Είπε ξεκάθαρα αυτό που λένε όλοι οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας μας. Ότι αυτό το οποίο έγινε με την ΕΥΠ είναι παράνομο και κατά παράβαση του Συντάγματος».

Επανέλαβε, παράλληλα, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπως αυτό κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, «να έρθει ο φάκελος της υπόθεσης Ανδρουλάκη θεσμικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να μάθουμε όλη την αλήθεια για την ΕΥΠ και το Predator».

Απευθυνόμενος στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, υπενθύμισε ότι «ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της ΝΔ που, όταν κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για το Predator, βγήκε και είπε “όλοι, λίγο-πολύ, παρακολουθούμαστε, δεν έγινε και κάτι πολύ σημαντικό”. Και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση και την ΕΥΠ. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει και πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια».

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην ειδική ακρόαση και την αποστολή αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών που αποφασίστηκε χθες στην εξεταστική επιτροπή PEGA, παρουσιάζοντας τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

«Στην ακρόαση επρόκειτο να κληθεί και ο κ. Κουκάκης και ο κ. Ανδρουλάκης. Αλλά, με παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της ευρωπαϊκής οικογένειας της ΝΔ, καλούν μόνο τον κ. Κουκάκη και μεταφέρουν για το μέλλον, για ενδεχόμενη εξέταση, μαζί με τους Καταλανούς αυτονομιστές την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Προσπαθεί λοιπόν η ΝΔ μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να συσκοτίσει αυτήν την υπόθεση και να μην έρθουν όλα στο φως».

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Θα απολογηθούμε κιόλας στη ΝΔ για ποιο λόγο μας παρακολουθούσαν;».