Παρόλο που κρατούν την ανακάλυψή τους σαν επτασφράγιστο μυστικό και δεν δέχονται ακόμα να σχολιάσουν, οι ειδικοί στην ιταλική ζωγραφική από την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο έχουν μάλλον βρεθεί μπροστά στην ανακάλυψη ενός νέου έργου του Τιτσιάνο, ενός «Μυστικού Δείπνου»
Ο ιστορικός τέχνης Ρίταρντ Μουρ που δημοσίευσε μια μελέτη για το συγκεκριμένο έργο εντόπισε την αμυδρή υπογραφή  στο έργο και υποστηρίζει ότι οι συνδαιτημόνες του Ιησού στη σκηνή είναι πορτρέτα μελών της οικογένειάς του.
Στην έρευνά του που έχει τίτλο «The Lost Supper» υποστηρίζει ότι υπάρχει στο έργο η μυστική αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη. Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμα ότι μπορεί να μην έγινε από το χέρι του Τιτσιάνο, αλλά ο σπουδαίος ζωγράφος της αναγέννησης, του οποίου το έργο αντιπροσωπεύει τη μετάβαση από την παράδοση του 15ου αιώνα στην τεχνοτροπία που υιοθετήθηκε κατά τον 16ο αιώνα, να δημιούργησε τη σύνθεση.

Ο ιστορικός τέχνης Ρίταρντ Μουρ που δημοσίευσε μια μελέτη για το συγκεκριμένο έργο εντόπισε την αμυδρή υπογραφή Titian στο έργο


και υποστηρίζει ότι οι συνδαιτημόνες του Ιησού στη σκηνή είναι πορτρέτα μελών της οικογένειάς του.
 
The painting has been restored by Ronald Moore
Ο Charles Hope, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Warburg και ειδικός στην ιταλική ζωγραφική, λέει ότι το έργο φαίνεται να είναι βενετσιάνικος πίνακας από τα μέσα του 16ου αιώνα, αλλά αμφιβάλλει αν ο Τιτσιάνο συμμετείχε προσωπικά στην κατασκευή του έργου. Ωστόσο υπάρχει μια αναφορά ενός «Μυστικού Δείπνου» «από το σχολείο του Τιτσιάνο» σε μια εκκλησία του μοναστηριού του Convertite στο νησί Giudecca της Βενετίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.