Με τα ζητήματα περί ταυτότητας φύλου και σεξουαλικότητας -και πολλών ακόμα χαρακτηριστικών που, αν και θα έπρεπε να θεωρούνται καθημερινότητα, όπως το ύψος ή το χρώμα ματιών- ακόμα να σκανδαλίζουν και να προκαλούν τους κολλημένους σε μια κοινωνία που ανήκει από 50 έως 100 χρόνια πίσω, άτομα που καταφέρνουν να σπάσουν το κατεστημένο και να αποδείξουν ότι, τελικά, η διαφορετικότητα είναι συνώνυμο της πραγματικότητας, σηματοδοτούν ένα inclusive αύριο, αξίζουν να μαθαίνονται.

Το παράδειγμα της Leyna Bloom είναι ένα από αυτό. Η ίδια είναι το πρώτο τρανς μοντέλο που εμφανίζεται ποτέ στο εξώφυλλο του Sports Illustrated swimsuit και η πρώτη έγχρωμη τρανς γυναίκα που έχει φωτογραφηθεί ποτέ για το περιοδικό –πριν από έναν χρόνο η Βαλεντίνα Σαμπάιο έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που φιλοξενήθηκε ποτέ στις σελίδες του.

«Την αξίζουμε αυτή τη στιγμή: περιμέναμε εκατομμύρια χρόνια και εμφανιζόμαστε πια ως επιζήσαντες, ώστε να μας αντιμετωπίσει πια ο κόσμος ως ολοκληρωμένους ανθρώπους» έγραψε η Bloom στο Instagram. Και πρόσθεσε «Πολλά κορίτσια σαν και εμάς δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρό τους -ή απλά να ζήσουν. Ελπίζω το εξώφυλλό μου να εμπνεύσουν όσους δυσκολεύονται να κάνουν τον κόσμο γύρω τους να αναγνωρίσει την αξία τους».

Το εξώφυλλο της Leyna Bloom είναι κάτι περισσότερο από μια απλή φωτογραφία ενός περιοδικού. Είναι μια μικρή νίκη για τις τρανς γυναίκες που μάχονται για να κερδίσουν μια θέση σε ομάδες που cis άτομα θεωρούν δεδομένα και εύκολα. Είναι έμπνευση για όσους μάχονται να κάνουν τον κόσμο να κατανοήσει ότι το φύλο δεν είναι απλά ό,τι έχεις ανάμεσα στα πόδια σου. Ότι δεν είναι μαύρο άσπρο και ότι δεν είναι (απαραίτητα) αυτό που σου αναθέτουν στη γέννα.