Σε εισιτήρια 253 εκατομμυρίων δολαρίων αποτιμάται η πρεμιέρα σε ΗΠΑ και Καναδά μόνο το σαββατοκύριακο.Αυτή η ανταπόκριση κατατάσσει την ταινία στην τρίτη σε εισπράξεις κινηματογραφική πρεμιέρα στην ιστορία του Χόλιγουντ, σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Sony.

Στις υπόλοιπες χώρες, όπου προβλήθηκε, απέφερε ακόμη 334,2 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το σύνολο των εισπράξεων στα 587,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του στούντιο.

 

Στη Νέα Υόρκη, παρά τις ακυρώσεις που επισημαίνει το Reuters στο Broadway λόγω της πανδημίας, το κοινό «ψήφισε» σινεμά, για να ξεχαστεί με την πολυδιαφημισμένη συμπαραγωγή της Sony και της Walt Disney.

 Η πρεμιέρα σε μια μέρα ξεπέρασε όλες τις ταινίες της πανδημίας

Χρειάστηκε μόνο μία μέρα για να γίνει η πρεμιέρα με τις υψηλότερες εισπράξεις από οποιαδήποτε ταινία κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις ΗΠΑ. Επίσης, χρειάστηκε στις ΗΠΑ μόνο ένα Σαββατοκύριακο για να γίνει το «No Way Home» η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2021. Το άνοιγμα ήταν επίσης το καλύτερο για το franchise του Spider-Man και για τη Sony Pictures.

Το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας του Τομ Χόλαντ αρχικά υπολόγιζαν ότι θα είχε εισπράξεις από 130 έως 150 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο, αλλά γρήγορα ξεπέρασε τις προσδοκίες. Μόνο την πρώτη μέρα, η ταινία συγκέντρωσε 121 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Spider-Man: No Way Home» είχε θεαματικό άνοιγμα την Παρασκευή επειδή οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές της Marvel ήθελαν να είναι από τους πρώτους που θα παρακολουθούσαν την ταινία και να αποφύγουν τα spoiler στο διαδίκτυο.

 Το No Time To Die παραμένει η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του Χόλιγουντ του 2021,

Το No Time To Die παραμένει η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του Χόλιγουντ του 2021, ακολουθούμενη από το F9, αλλά ο Spider-Man είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα περάσει και τα δύο λόγω της γρήγορης εκκίνησης του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής της Sony Pictures, Τομ Ρόθμαν, δήλωσε: «Τα ιστορικά αποτελέσματα αυτού του Σαββατοκύριακου για το Spider-Man: No Way Home, από όλο τον κόσμο και μπροστά σε πολλές προκλήσεις, επιβεβαιώνουν τον απαράμιλλο πολιτιστικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι κινηματογραφικές ταινίες».

Η Sony μοιράζεται τα δικαιώματα του Spider-Man με τα Marvel Studios (η οποία ανήκει στη Disney) και ενώ ο Χόλαντ εμφανίζεται στο Marvel Cinematic Universe (MCU) της Disney, η Sony παράγει τις αυτόνομες ταινίες.

Ο Τομ Χόλαντ έγραψε στο Instagram: “Ουάου παιδιά, δεν μπορώ να πιστέψω αυτούς τους αριθμούς. Το κάνατε δυνατό. Η αγάπη και η υποστήριξή σας σημαίνουν τα πάντα για μένα. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ και αν δεν έχετε δει το Spider-Man: No Way Home ακόμα… καλά Χριστούγεννα και ξέρετε τι να κάνετε”.