Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από τουρίστες που πραγματοποιούσαν καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική πέτυχε η αστυνομία.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε από τον εντοπισμό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με πινακίδες Ρουμανίας, που εντοπίστηκε να οδηγεί 37χρονος σε περιοχή της Γερακινής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, η σπείρα έκανε 19 κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, κατά το τελευταίο τρίμηνο, με τη συνολική τους αξία να προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες. Τα επτά εξ αυτών εντοπίστηκαν και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα εκτιμάται ότι κατέληξαν στο εξωτερικό.

Έξι υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας τα μέλη του κυκλώματος

Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται έξι άνδρες, όλοι υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν (ηλικίας 22, 24 και 37 ετών). Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τα στοιχεία δύο ατόμων, 31 ετών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο φερόμενος «εγκέφαλος», ενώ τα στοιχεία του έκτου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά πρόκειται για συμπατριώτη τους.

Ως προς την μεθοδολογία τους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες – ανάλογα με το ρόλο που είχε ο καθένας – εντόπιζαν τα οχήματα των ξένων παραθεριστών και στη συνέχεια παραβίαζαν τα καταλύματά τους, απ’ όπου άρπαζαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων, αλλά κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα (χρήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές- συνολικής αξίας 60.000 ευρώ). Όσοι είχαν το ρόλο των οδηγών αναλάμβαναν να περάσουν τα κλεμμένα οχήματα εκτός ελληνικής επικράτειας, με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία και γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιούσαν κρυφά περάσματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Διαβάστε ακόμη: