Η στήλη δεν θέλει να ευλογεί τα γένια της αν και τα πιο πολλά στοιχήματα που έχει βάλει τα έχει κερδίσει, όπως άλλωστε αυτό το πολύ πρόσφατο με τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Από τον Ιούνιο σας λέγαμε πως ο νικητής του διαγωνισμού θα τρώει σπαγγέτι και θα είναι «όλο καντσόνι και τζελάτι» δηλαδή όλο τραγουδάκια και παγωτά.

Μάλιστα τότε δεν είχαν μείνει μόνο δύο μονομάχοι, Ιταλοί και Τσέχοι αλλά υπήρχαν και τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, τα funds που λέμε στα άπταιστα ελληνικά.

Θα με ρωτήσετε πώς το υποψιάστηκα από τον Ιούνιο με τόσους δυνατούς υποψήφιους και ένα απρόβλεπτο Τσέχο στο παιχνίδι;

Ε, άμα έχεις καλούς φίλους με έντονη την αίσθηση (το feeling που λένε) της ενεργειακής αγοράς, τότε «καταλαβαίνεις από νωρίς τα κόζια και είσαι μέσα στα πράγματα» όπως έλεγε παλαιός διαιτητής ποδοσφαίρου που κατάφερε να επιβιώσει από τρείς διοικήσεις στην ΕΠΟ.

Το ΤΑΙΠΕΔ άνοιξε τις δύο προσφορές, είδε την τσέχικη λίγο πάνω από το μισό δις αλλά την ιταλική σημαντικά υψηλότερη και ζήτησε μόνο από την Italgas βελτιωμένη προσφορά ώστε να κλείσει το deal γύρω στα 700 εκατομμύρια, ίσως και παραπάνω.

Σε 5-6 μέρες θα έχουμε και τη βελτιωμένη πρόταση και η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με τα τεράστια πάγια περιουσιακά στοιχεία θα αρχίσει να …μιλάει άψογα ιταλικά με προφορά Λομβαρδίας μάλιστα.

Α, ξέχασα να σας πω ότι πλάι στους νικητές Ιταλούς στέκεται ως αρωγός πανίσχυρος ενεργειακός όμιλος.

ΔΕΠΑ Υποδομών: Ποιος θα φάει τα …μακαρόνια;