Ένα σπάνιο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού, η τιμή του οποίου αναμένεται να φθάσει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια, θα μπορέσει να αγοραστεί στη δημοπρασία τον επόμενο μήνα, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s τη Δευτέρα.

Ο οίκος δημοπρασιών τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που ένα διαμάντι τέτοιου μεγέθους, βγαίνει στο σφυρί με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Το διαμάντι 101,38 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, που ονομάζεται The Key 10138, είναι ένα από τα δέκα διαμάντια με περισσότερα από 100 καράτια που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία, εκ των οποίων μόνο δύο είχαν σχήμα αχλαδιού.

Ο απόλυτος οδηγός αγοράς Διαμαντιών-Τα πάντα γύρω από τα χρώματα των διαμαντιών - Μονόπετρο, Φτηνό Μονόπετρο, Δαχτυλίδι Μονόπετρο, μονοπετρα φθηνα, μονοπετρα με διαμαντι, μονοπετρα bulgari, μονοπετρα cartier, μονοπετρα οικονομικα, μονοπετρα ζιργκον ...

Θα διατεθεί στις στις 9 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ και εκτός από τα παραδοσιακά νομίσματα θα γίνουν δεκτά επίσης το Bitcoin ή το Ether.

«Αυτή είναι μια πραγματικά συμβολική στιγμή. Ο πιο αρχαίος και εμβληματικός παρονομαστής αξίας μπορεί τώρα, για πρώτη φορά, να αγοραστεί χρησιμοποιώντας το νεότερο παγκόσμιο νόμισμα της ανθρωπότητας », ανέφερε σε δήλωση ο Patti Wong, πρόεδρος της Sotheby’s Asia.

Ο οίκος Sotheby’s δέχτηκε  κρυπτονομίσματα σε δημοπρασία για έργο του Banksy, αλλά είναι η πρώτη φορά που δέχεται για αντικειμένου τόσο μεγάλης αξίας