Ο Ντανιέλ Ποντένσε έκλεψε την παράσταση στη νίκη-πρόκριση της Γουλβς. Ο Πορτογάλος έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με τους «Λύκους» και συνέβαλλε τα μέγιστα τη νίκη της ομάδας του κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Άρχικα ο 24χρονος Πορτογάλος με το τρίτο του τέρμα στον θεσμό, κατάφερε να βάλει σε θέση οδηγού τους «Λύκους» στο 15’, ενώ στο 72’ ήταν αυτός που σέρβιρε το 2-0 στον Σεμέδο.

Ωστόσο ο επιθετικός της Γουλβς ήταν ασταμάτητος, και στο 80’ ξαναχτύπησε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα δίνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του, σφραγίζοντας έτσι για τους «Λύκους» το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την ομάδα του Μπρούνο Λαγκ να παίρνει την πρόκριση η οποία φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του… Ντάνιελ Ποντένσε.

Εύκολα στην επόμενη φάση η Λίβερπουλ

H Λίβερπουλ με τον Κώστα Τσμίκα να μένει στον πάγκο για τις απαραίτητες «ανάσες» κατάφερε να πάρει την νίκη πρόκριση με ανατροπή απέναντι στην Σριούσμπερι.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 27’ με τέρμα του Ουντό, ωστόσο επτά λεπτά αργότερα ο Γκόρντον έφερε το ματς στα ίσα, με τον Φαμπίνιο να ολοκληρώνει την ανατροπή για τους «Reds» με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 44’.

Στην επανάληψη ο Γιούργκεν Κλοπ προχώρησε σε αλλαγές και μια από αυτή, ο Ρομπέρτο Φιρμίνιο στο 78’ έκανε το 3-1, δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας στους γηπεδούχους. Το 4-1 διαμόρφωσε ο Φαμπίνιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.

Πέρασε το εμπόδιο της Τσάρλτον η Νόριτς

Η Νόριτς με τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη στην σύνθεση της, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τσάρλτον και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. «Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Ρασίκα στο 80′.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λίβερπουλ – Σριούσμπερι 4-1

Γουέστ Χαμ – Λιντς 2-0

Γουλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0

Κάρντιφ – Πρέστον 1-1*

Στόουκ – Λέιτον Όριεντ 2-0

Τότεναμ – Μόρκαμ 3-1

Τσάρλτον – Νόριτς 0-1