Η Sony είδε την περασμένη εβδομάδα τη χρηματιστηριακή της αξία να μειώνεται κατά περίπου 10 δισ. δολάρια, καθώς ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις του Playstation -που αποτελεί ναυαρχίδα της- για το οικονομικό έτος.

Οι αναλυτές που ήδη θεωρούσαν ότι ο στόχος της Sony για το PS5 ήταν πολύ υψηλός, δήλωσαν στο CNBC πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την εταιρεία είναι τα μειωμένα περιθώρια κέρδους στη βασική της επιχείρηση παιχνιδιών».

Η εταιρία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναμένει να πουλήσει 21 εκατομμύρια μονάδες του PS5 για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, δηλαδή 4 εκατομμύρια λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της των 25 εκατ. μονάδων.

Σαν αποτέλεσμα της παραπάνω ανακοίνωσης, οι μετοχές της υποχώρησαν, με περίπου 10 δισ. δολάρια να αφαιρούνται από τη μετοχή της, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC που χρησιμοποίησε στοιχεία της FactSet.

Ωστόσο, οι αναλυτές παρακολουθούσαν μια άλλη βασική μέτρηση -αυτή του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους στην επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών- το οποίο διαμορφώθηκε λίγο κάτω από το 6% για το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC. Αντιθέτως, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους για τη Sony ήταν πάνω από 9% το τρίμηνο του Δεκεμβρίου του 2022.

«Η μείωση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του PS5 δεν είναι αυτό που απογοητεύει αλλά το χαμηλό επίπεδο του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους», δήλωσε ο Atul Goyal, αναλυτής μετοχών της Jefferies, σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη: