Με εμφανή ικανοποίηση για τη συμφωνία με την Bally’s, ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκφράζοντας την ευχή να εξελιχθούν ομαλά οι δραστηριότητες της εταιρείας και να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι μέτοχοι, μικροί και μεγάλοι.
Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για τον όμιλο που ξεκίνησε πριν 35 χρόνια, σημειώνοντας την επιτυχία της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Intralot. Ανέφερε ότι πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία, έχοντας στο πλευρό του τον Robeson Reeves, CEO της Bally’s Corp και CEO του νέου σχήματος, και χαρακτήρισε την συνεργασία με την Bally’s ως καθοριστική λόγω της εμπειρίας της στον νέο δυναμικό χώρο των τυχερών παιχνιδιών.
Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του Χρηματιστηρίου ως «πνεύμονα της οικονομίας», ενώ ο πρόεδρος του Χ.Α., Γιάννος Κοντόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και επισήμανε τη σημασία της παραμονής της στο ταμπλό της Λ. Αθηνών. Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Νατάσσα Στάμου, τόνισε ότι η Intralot επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά και αποτελεί απόδειξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intralot ανήλθε σε περίπου 429 εκατ. ευρώ, με την τιμή διάθεσης στα 1,10 ευρώ ανά μετοχή. Η δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκε τρεις φορές, αποτυπώνοντας το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό, με συμμετοχή ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων, εγχώριων επιχειρηματικών σχημάτων και ιδιωτών επενδυτών.
Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ σηματοδοτεί το τελικό στάδιο του deal Intralot – Bally’s, μετά την έκδοση ομολόγου ύψους 900 εκατ. ευρώ, το οποίο συγκέντρωσε προσφορές αξίας 3,3 δισ. ευρώ από πάνω από 200 επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
Η «νέα Intralot», σε συνεργασία με την Bally’s Interactive, δημιουργεί έναν όμιλο στον οποίο οι δραστηριότητες στο online gaming αντιπροσωπεύουν περίπου 70% των εσόδων, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί τη βασική αγορά της.
Διαβάστε ακόμη:
- Μία άγνωστη και σημαντική παράμετρος για την αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου
- Πρώτη η Ελλάδα στις υπερωρίες – Πόσοι εργάζονται πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα
- Μισθοί 2026: Πόσο αυξάνονται για μισθωτούς, δημόσιους υπαλλήλους και ενστόλους
- Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι του Κτηματολογίου με ανώνυμες καταγγελίες