Βίντεο που δείχνει τη στιγμή της κατάρρευσης του Σαουδάραβα διπλωμάτη και πρεσβευτή καλής θελήσεως, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο αλ–Καχτάνι εκφωνούσε ομιλία κατά τη διάρκεια χθεσινής (09/08) Αραβοαφρικανικής διάσκεψης στο Κάιρο, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και όπως έγινε αργότερα γνωστό, πέθανε. Η εκδήλωση αφορούσε τα επιτεύγματα του Αιγύπτιου Προέδρου αλ–Σίσι και πριν καταρρεύσει, ο πρέσβης φαινόταν καλά στην υγεία του.

Αφού χαρακτήρισε τον κ. Σίσι ως «κοσμήτορα της ανθρωπότητας και άνθρωπο της ειρήνης», ξαφνικά λιποθύμησε, σοκάροντας τους παρευρισκόμενους.

Ο Αμπνουλάχ Ελσρίφ, Αιγύπτιος YouTuber, ανέφερε ότι πέθανε αφού τον μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο στον χώρο, όπου διεξαγόταν στο συνέδριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών, περιφερειακών και αραβικών φορέων και οργανισμών, καθώς και αρκετοί πρεσβευτές και προσωπικότητες του κράτους της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Η αιτία του θανάτου δεν είναι ακόμη σαφής.

Ο Μοχάμεντ Φαχάντ αλ–Καχτάνι ήταν, επίσης, καθηγητής οικονομικών και συνιδρυτής της σαουδαραβικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Σαουδική Αραβική Πολιτική και Πολιτικά Δικαιώματα (ACPRA)».