Ο Τάσος Ξιαρχό βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Fay’s Time» και αναφέρθηκε στην αποκάλυψη που έκανε ότι έχει διαγνωστεί θετικός στον HIV, ενώ μίλησε και για τις αντιδράσεις του κόσμου, μετά τη συνέντευξή του.

Ο γνωστός χορογράφος αρχικά σχολίασε τι συμβαίνει με τα επιδόματα που λαμβάνουν όσοι έχουν διαγνωστεί με τον ιό.

Τόνισε μάλιστα, πως πολλοί τοξικοεξαρτημένοι που είναι οροθετικοί χρησιμοποιούν το επίδομα αυτό, προκειμένου να αγοράσουν ουσίες.

«Κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν HIV για να πάρουν το επίδομα. Το κάνουν για τις ουσίες. Παίρνουν το επίδομα για να πάρουν ουσίες. Παίρνεις 700 ευρώ και συνεχίζεις να μένεις στον δρόμο και συνεχίζεις να είσαι χρήστης ουσιών;», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Βλέπεις ότι κάποιοι με το που παίρνουν χρήματα, παίρνουν ουσίες κι αυτό πρέπει να ελεγχθεί κάποια στιγμή. Μου ήρθαν κάποια μηνύματα χθες που μου μίλησαν επιθετικά. Μου έγραψαν ότι θα χάσουν το επίδομα με αυτά που κάνω. Ας το χάσουν. Το επίδομα δίνεται ουσιαστικά, επειδή υπάρχει κόπωση, κουράζεσαι πολύ, για να μην αρπάξεις πνευμονία. Υπάρχει γενικά, αυτός ο φόβος ότι με το AIDS, το σύστημά σου δεν λειτουργεί το ίδιο δυναμικά. Οπότε, πρέπει να μην εργάζεσαι τόσο εντατικά κι όταν δεν νιώθεις καλά, να ζεις με το επίδομα».

Επιπλέον, αποκάλυψε τη κατάσταση της υγείας του και συγκεκριμένα ανέφερε: «Με την αγωγή που παίρνω, είναι μηδενικό το φορτίο. Δεν έχω αυτά τα συμπτώματα και δεν μπορώ να κολλήσω κανέναν. Είναι σαν να κοιμάται ο ιός μέσα μου».

Σχετικά με τον οργανισμό που τον φρόντισε, τόσο στο θέμα του HIV, όσο και των ουσιών, είπε: «Από το ΚΕΘΕΑ με δέχτηκαν, γιατί ήμουν γνωστό όνομα. Έχει περίπου 2 χρόνια αναμονή, αν θες να πας, γιατί είναι γεμάτο από χρήστες, ναρκομανείς και ανθρώπους που παίρνουν το επίδομα επιβαρύνοντας τη χώρα μας. Αντί να βοηθηθούν κάποιοι που το έχουν όντως ανάγκη, περιμένουν στην ουρά. Είπα σε δύο φίλους μου να πάνε εκεί και δεν μπορούσαν να τους δεχτούν. Και λέω “ποιος το έχει φτιάξει όλο αυτό και τι κέρδος έχει;”».

Τάσος Ξιαρχό: Στα 9 μου είχα επαφές με αγοράκια που σήμερα μπορεί να είναι παντρεμένοι με παιδιά – Βίντεο

Διαβάστε ακόμη