Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κι άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Άλμελο της Ολλανδίας, ενώ τοπικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες ενός ημίγυμνου άνδρα να σημαδεύει περαστικούς με τη βαλλίστρα του από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του.

Ο δράστης, επίσης τραυματίας, συνελήφθη. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «De Telegraph», ότι οι Αρχές δεν εξετάζουν ως τρομοκρατικό το περιστατικό. Η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη συνεχίζεται.

ollandia

Οι δυο υποθέσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται 

Σύμφωνα με όσα έγιναν αργότερα γνωστά, οι δύο νεκροί κι ο ένας τραυματίας εντοπίοστηκαν στο διαμέρισμα, στο μπαλκόνι του οποίου βγήκε αργότερα ο άντρας κι άρχισε να εκτοξεύει βέλη με τη βαλλίστρα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυροβολισμούς προς το μέρος του και κατάφεραν, μετά από λίγα λεπτά, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίους συνδέουν τον συλληφθέντα με τα μαχαιρώματα.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα, ενώ η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε από τι προήλθε ο τραυματισμός του συλληφθέντα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών δυνάμεων, η κατάσταση έχει, πλέον, ομαλοποιηθεί, ενώ τα έξι ασθενοφόρα και τα περιπολικά που βρέθηκαν στην περιοχή, έχουν αποχωρήσει και η κίνηση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται.