Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Η διάγνωση δεν αφορά τον προστάτη

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τονίζουν ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο 75χρονος θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να κάνει γνωστή τη διάγνωση για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στο να δείχνει το κοινό κατανόηση σε όλους όσοι επηρεάζονται από τον καρκίνο.

Μέχρι στιγμής, δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Ο λόγος που ο Bρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωσή του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ζουν με τα δύο παιδιά τους.

Τα περαστικά Σούνακ

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε στον βασιλιά Κάρολο «πλήρη και ταχεία ανάρρωση», ενώ, υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι ο μονάρχης θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του το συντομότερο.

Διαβάστε ακόμη: