Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο όταν ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι.

moni-petraki__9_

Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Οι τρεις μητροπολίτες έχουν διακομισθεί τραυματισμένοι στο ΚΑΤ και οι άλλοι τέσσερις στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με το οξύ και το έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Ένας φρουρός μέσα στη Μονή Πετράκη που άκουσε τις φωνές των Μητροπολιτών έσπευσε να συλλάβει τον δράστη, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε. Μια ομάδα ακόμη τεσσάρων φρουρών κατάφερε να συλλάβει τελικά τον δράστης.

Ποιός είναι ο δράστης 

pappas-main1

Ήταν 14 Ιουνίου του 2018, όταν είχε πέσει σαν βόμβα στην Εκκλησία η είδηση ότι ο 34χρονος (τότε) ιερέας με καταγωγή από τη νότια Ελλάδα που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, συνελήφθη σαν κανονικό «βαποράκι» έχοντας κρυμμένη… κοκαΐνη κάτω από το ράσο του και μάλιστα στα απόκρυφά του!

Ο ιερέας πίστευε ότι οι αστυνομικοί θα σέβονταν την ιδιότητά του και δεν θα του έκαναν έρευνα, όμως γελάστηκε καθώς οι άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί για το πάθος του και τον παρακολουθούσαν διακριτικά, ώσπου σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Όταν έκαναν σωματική έρευνα στον ιερωμένο, διαπίστωσαν ότι κάτω από το ράσο και μάλιστα κρυμμένο σε… «επίμαχο» σημείο έκρυβε ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάριο κοκαΐνης!

Ο νεαρός παπάς οδηγήθηκε τότε με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας στον οποίο υποστήριξε ότι βρέθηκε σε… στιγμή αδυναμίας και ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση. Μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, ο ιερωμένος δεν ήταν άγνωστος στις αρχές καθώς τις είχε απασχολήσει όταν λειτουργούσε σε χωριό της Βέροιας.

Τότε, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στο ναό και επεκτάθηκαν στο προαύλιο με την ανταλλαγή… «γαλλικών» ανάμεσα στο νεαρό εφημέριο και ενορίτες που του απέδιδαν οικονομικές παρατυπίες! Σε ένα από τα επεισόδια, μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να μην ξεσπάσει σύρραξη! Ο ιερέας τέθηκε για ένα διάστημα σε αργία, αλλά μετά απομακρύνθηκε με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες.

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες

Μονή Πετράκη.

Όλα έγιναν ξαφνικά

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

moni-petraki__8_

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματισμένοι που οδηγούνται στο νοσοκομείο φέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται σοβαρά στο πρόσωπο.

Ωστόσο, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα.

Στο νοσοκομείο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.