Ο δημιουργός και οι πρωταγωνιστές του επιτυχημένου σόου του Netflix Beef εξέδωσαν μια δήλωση ως απάντηση στην αυξανόμενη κριτική για τον καλλιτέχνη και μέλος του καστ David Choe, ο οποίος περιέγραψε λεπτωμερώς μια ιστορία σεξουαλικής επίθεσης που αργότερα ισχυρίστηκε ότι ήταν φανταστική κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης podcast το 2014.

Σε μια δήλωση στο Variety, ο δημιουργός Lee Sung Jin και οι πρωταγωνιστές Ali Wong και Steven Yeun, οι οποίοι υπηρέτησαν επίσης ως εκτελεστικοί παραγωγοί στο σόου, είπαν ότι η ιστορία ήταν δυνητικά επιζήμια ενώ υπερασπίστηκαν επίσης τον Choe.

Το βίντεο του Choe που περιγράφει γραφικά τον βιασμό μιας γυναίκας αφαιρέθηκε απο το διαδίκτυο λόγω αξιώσεων πνευματικών δικαιωμάτων, αφού το βίντεο του επεισοδίου του podcast DVDASA έγινε viral στο Twitter πρόσφατα.

Ο καλλιτέχνης γκράφιτι με έδρα το Λος Άντζελες έχει τραβήξει την προσοχή για τον ρόλο του στο Beef ως Isaac, τον ξάδερφο του χαρακτήρα του Yeun, Danny, καθώς και για τα έργα τέχνης της κάρτας τίτλου του για την παράσταση. Ο Jin είπε στο The Today Show ότι ο Choe προσκλήθηκε σε ακρόαση αφού συμβουλεύτηκε τον Yeun και τον Wong, οι οποίοι είναι επίσης φίλοι του καλλιτέχνη.

Κάποια στιγμή λίγο μετά το ντεμπούτο του Beef

Κάποια στιγμή λίγο μετά το ντεμπούτο του Beef νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η δημοσιογράφος της Reveal, Aura Bogado, δημοσίευσε ένα βίντεο του Choe να μιλάει στο podcast DVDASA στο Twitter. Το tweet έγινε γρήγορα viral και τα αμφιλεγόμενα σχόλια της Choe έλαβαν επιπλέον προσοχή στην κριτική της Hannah Bae για την εκπομπή για το San Francisco Chronicle.

Στο βίντεο, ο Choe λέει στην συμπαρουσιάστρια και ηθοποιό πορνό Asa Akira για ένα μασάζ με μια μασέρ που αποκαλούσε “Rose”, την είπε πως ανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ. Κάποια στιγμή, η Akira είπε: «Τη βίασες».

Αργότερα στο επεισόδιο, ο Choe φάνηκε να αποκαλεί αστειευόμενος τον εαυτό του “επιτυχημένο βιαστή”. Μια συζήτηση κατά τη διάρκεια του podcast σχετικά με τη «συμπεριφορά βιασμού» και τον ίδιο το «βιασμού» τελείωσε με τον Choe να λέει «Θέλω απλώς να ξεκαθαρίσω ότι παραδέχομαι ότι αυτή είναι συμπεριφορά βιασμού, αλλά δεν είμαι βιαστής».

Αρκετές μέρες μετά την προβολή του podcast το 2014, ο Choe απάντησε στους ισχυρισμούς στον ιστότοπο της εκπομπής, δηλώνοντας ότι δεν ήταν βιαστής και δήλωσε ότι το DVDASA είναι «μια πλήρης επέκταση της τέχνης μου».

Διαβάστε περισσότερα