Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τότε που η νέα τηλεοπτική σειρά «Beef» «προσγειώθηκε» στο Netflix και ο κόσμος ήδη παραληρεί γι’ αυτήν. Η καινούρια συναρπαστική σειρά, που αναμειγνύει δραματικά, κωμικά, σατιρικά και στοιχεία θρίλερ, έχει καθηλώσει το κοινό παγκοσμίως και κρύβει μια αληθινή ιστορία.

Το «Beef» έχει ήδη καταφέρει να κάνει πάταγο στον τηλεοπτικό κόσμο και πολλοί μιλούν για μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, ενώ ακούγονται κιόλας ψίθυροι για υποψηφιότητες για Emmy. Το «Beef» αποτελεί μια παραγωγή από την Α24, μία ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, η οποία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια με μικρά κινηματογραφικά «διαμαντάκια» – όπως για παράδειγμα τα «Lady Bird», «Moonlight», «Aftersun» και «Everything Everywhere All At Once» – όχι μόνο να βρεθεί στο επίκεντρο αλλά και να πρωτοστατήσει στα Όσκαρ.

beef_2

Η υπόθεση του «Beef» έχει ως εξής: «Δύο άνθρωποι άφησαν ένα περιστατικό οργής στο δρόμο να εισχωρήσει στο μυαλό τους και να κατακλύσει σιγά-σιγά κάθε τους σκέψη και πράξη». Οι δύο άγνωστοι, η Έιμυ και ο Ντάνυ, που έχουν αρκετά δράματα στην προσωπική τους ζωή, καταφεύγουν στο να κάνουν τη ζωή του άλλου κόλαση, βγάζοντας στην επιφάνεια τις πιο σκοτεινές παρορμήσεις τους και απειλώντας να διαλύσουν εντελώς τη ζωή τους.

Πρωταγωνιστής είναι ο Στίβεν Γιουν, ο οποίος έχει υπάρξει υποψήφιος για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου το 2020 με την ταινία «Minari», και αυτή της εταιρείας παραγωγής Α24. Συμπρωταγωνίστριά του είναι η κωμική ηθοποιός και stand-up comedian Άλι Γουόνγκ, την οποία το ευρύ κοινό γνώρισε από το επιτυχημένο ρομαντικό φιλμ του Netflix, «Always Be My Maybe». Το καστ συμπληρώνουν ο Τζόζεφ Λι, ο Γιάνγκ Μαζίνο και ο Ντέιβιντ Τσόε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AFPIMHBzGDs&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&feature=emb_logo

Η σειρά σαρώνει παγκοσμίως

Το «Beef» που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του Netflix στις 6 Απριλίου, έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές, τόσο από τους θεατές όσο και από τους κριτικούς. Η «New York Times» έγραψε για τη σειρά: «Αυτό που κάνει αυτή τη σειρά ένα από τα πιο αναζωογονητικά, εκπληκτικά και διορατικά ντεμπούτα του περασμένου έτους είναι το πόσο προσωπική και πολιτισμικά συγκεκριμένη είναι η μελέτη του θυμού. Κάθε δυστυχισμένο άτομο είναι δυστυχισμένο με διαφορετικό και συναρπαστικό τρόπο».

Το «Vulture» επισήμανε με τη σειρά του: «Το «Beef» κάνει πολλά πράγματα από κάτι που, για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν θα ήταν τίποτα και συναισθάνεται τόσο τη δυσαρέσκεια της Έιμι και του Ντάνι, που κάνει τη βασανιστική αυτό-εμπλοκή τους όχι απλώς ανεκτή, αλλά γοητευτική». Παράλληλα, το «Hollywood Reporter» δήλωσε: «Ο Στίβεν Γιουν και η Άλι Γουόνγκ σαγηνεύουν στη συναρπαστική υπαρξιακή εκδικητική δραμεντί του Netflix».

Μάλιστα, ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 99% στο Rotten Tomatoes, το οποίο έγραψε για τη σειρά: «Ο Άλι Γουόνγκ και ο Στίβεν Γιουν είναι ένα διαβολικά αξιοπρόσεκτο ζευγάρι αντιπάλων στο “Beef”, μια πρωτοποριακή κωμωδία που βρίσκει το πάθος στη μικροπρέπεια».

Πέρα από τους κριτικούς όμως, και οι συνδρομητές του Netflix έχουν εντυπωσιαστεί με το «Beef», σχολιάζοντάς το συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε περισσότερα