Σε έκδοση ομολόγων σε ευρώ και δολάρια προχωρά η SoftBank, σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει το χρέος της και να επικεντρώσει τις επενδύσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η ιαπωνική εταιρεία συμμετοχών δήλωσε ότι θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια ΗΠΑ αξίας περίπου 900 εκατ. δολαρίων σε δύο δόσεις και ομόλογα αξίας 900 εκατ. ευρώ (962,8 εκατ. δολάρια), επίσης σε δύο δόσεις. Αυτά θα έχουν επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 5,4% έως 7% ετησίως.

Η SoftBank δήλωσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για «την αποπληρωμή του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς».
Οι μετοχές της έκλεισαν με άνοδο 2,5% μετά την είδηση της έκδοσης των ομολόγων.

Σύμφωνα με το CNBC, η άντληση χρημάτων μέσω χρέους έρχεται καθώς οι συνολικές οικονομικές απώλειες της SoftBank έχουν αρχίσει να μειώνονται, καθώς καταγράφει κάποιες επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Arm, που σχεδιάζει τσιπ.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται έναν τεράστιο τεχνολογικό επενδυτικό βραχίονα που ονομάζεται Vision Fund, έχει επίσης υποδείξει ότι επιδιώκει να αυξήσει τις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση αυτόν τον μήνα, ο Masayoshi Son, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, μίλησε για μια έννοια που ονόμασε τεχνητή υπερνοημοσύνη ή ASI. Είπε ότι αυτή αναφέρεται σε τεχνητή νοημοσύνη που είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο, η οποία αναμένει να υπάρξει μέσα σε 10 χρόνια.

Η SoftBank πιθανότατα επιδιώκει να επωφεληθεί από τη βελτίωση του κλίματος των επενδυτών προς την εταιρεία, η οποία υπογραμμίζεται από την άνοδο των μετοχών της κατά 65% από έτος σε έτος.

Διαβάστε ακόμη