Σε μια νέα συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, για ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, όταν ήταν 16 ετών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στα Νέα, «ένας πολύ μεγάλος αθλητής, Ολυμπιονίκης» την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, στα 16 της.

Η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε συγκεκριμένα: «Ναι, έχω δεχθεί σε σεξουαλική παρενόχληση από πολύ μεγάλο αθλητή, Ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 ετών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα».

Τι κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

«Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι -υπόψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;” και μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι”. Και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η αντίδραση του πατέρα της

Όπως εξομολογήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος απάντησε ως εξής: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας εξήγησε, όμως, πως «φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο».