Μιλάμε για το “Snowmanning”, δηλαδή το να απορρίψεις κάποιον που βγαίνεις με τον πιο ψυχρό τρόπο, μόλις τελειώσει η εορταστική περίοδος. Με άλλα λόγια, έχεις καταφέρει να βρεις ένα ταίρι στις γιορτές και μόλις κατέβουν τα λαμπάκια από το δέντρο, του λες “καλά περάσαμε, άντε και του χρόνου!”

Αυτή η νέα τάση στο dating παίρνει το όνομα της από την κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1982, “Ο Χιονάθρωπος”, η οποία αφηγείται την καταπληκτική ιστορία ενός αγοριού του οποίου κάποια Χριστούγεννα ο χιονάνθρωπος… ζωντανεύει. Μετά από μια υπέροχη νύχτα περιπλάνησης και ένα χαρωπό Χριστουγεννιάτικο πάρτι, ο χιονάθρωπος γίνεται μια μακρινή ανάμνηση για το μικρό αγόρι. Καταλάβατε ποιος είναι ο χιονάνθρωπος στην προκειμένη περίπτωση!

Σύμφωνα με το eHarmony, το 53% των ανθρώπων που συνάπτουν μια σχέση αυτή την περίοδο, κινδυνεύουν να γίνουν θύματα του “Snowmanning”.

Ο λόγος που οι περισσότεροι διακόπτουν μια σχέση μετά τις γιορτές είναι γιατί η χημεία τους με τον άλλο άνθρωπο παύει να υπάρχει μόλις τα ποτά σταματήσουν να ρέουν και τα στολίδια μπουν πίσω στα κουτιά τους.