Ο Κώστας Σλούκας στάθηκε στην παρουσία των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Ιτούδη στην εθνική ομάδα.

«Έχουμε έναν παίκτη, που είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, για εμένα. Το στοίχημα είναι να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του προπονητή και γύρω από έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα και όλη την προσοχή», ανέφερε στη σημερινή (06/08) Media Day.

Γιάννης Αντετοκούνμπο, εθνική Ελλάδος.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Να μη… φάμε τα μούτρα μας»!

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς τόνισε αρχικά πως «δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος. Παίζουμε μπάσκετ και μέρα με την ημέρα, πρέπει να βελτιωνόμαστε. Τόσο χρόνια, δεν έχουμε προκριθεί στα προημιτελικά, να παίξουμε το χιαστί παιχνίδι.

Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιωθούμε ως ομάδα και να δημιουργήσουμε μία καλή χημεία και ένα σύνολο. Δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια, οφείλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και μακάρι να το πράξουμε εφέτος» και συμπλήρωσε:

«Έχει σημασία να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλον· και εγώ, στο Μιλγουόκι είμαι ο καλύτερος. Εδώ είμαστε όλοι οι καλύτεροι, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε ως ομάδα. Να παίξουμε με τα αδέρφια μου, μαζί στην εθνική ομάδα, είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Να κάνουμε μαζί προπόνηση, να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλον, είμαι χαρούμενος».

«Ο τρόπος ώστε να γίνει καλύτερη η ομάδα δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά του προπονητή. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά, τρώμε τα μούτρα μας. Ο Καλάθης, ο Παπανικολάου είναι 32 – 33 χρονών, έχουν μία ευκαιρία. Πάμε βήμα – βήμα, να φθάσουμε στα προημιτελικά. Μακάρι εκεί να είμαστε καλοί και να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε.

Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις, ο κόουτς κάνει τρομερή δουλειά. Μας φέρνει κοντά, μας εξηγεί. Δεν μπορούμε, πάντως, να παίζουμε όπως στους Μπακς, είναι απλά τα πράγματα. Προσωπικά, θα κάνω ό,τι μου ζητά η ομάδα. Έχουμε μία ευκαιρία μπροστά μας, να παίξουμε σωστά, να παίξουμε άμυνα. Αυτό, μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να βάζουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Μακάρι να προκριθούμε», ολοκλήρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.