Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφέρθηκε στα καλύτερα στοιχεία του προϋπολογισμού σε σχέση με τις προβλέψεις, αλλά σχολίασε και τα όσα αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το ΑΕΠ του 2022 ανήλθε σε 208 δισ. ευρώ, τουλάχιστον 25 δισ. πάνω από το ΑΕΠ που είχαμε το 2019, κάτι που -όπως είπε- είναι τεράστια διαφορά.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε υπήρξε μείωση του δημόσιου χρέους και μείωση της ανεργίας, αλλά και μεγάλη βελτίωση των εξαγωγών.

Μάλιστα, τόνισε ότι στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση παραδίδει ΑΕΠ 15 μονάδες κάτω σε σχέση με αυτό που παρέλαβε, όσον αφορά στο δημόσιο χρέος.

Ακόμη, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι και οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ που ανακοινώθηκαν χθες είναι καλύτερες σε σχέση με τις προηγούμενες.

Έχουμε καταφέρει να χρηματοδοτούμε μεγαλύτερες δαπάνες με μικρότερο φορολογικό συντελεστή, τόνισε ο υπουργός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και έτσι λέει ό,τι θέλει»

Κληθείς να σχολιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται δεκάδες δισεκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει ότι θα κυβερνήσει και έτσι λέει ό,τι θέλει».

Διαβάστε περισσότερα