Ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, «κερασάκι στην τούρτα της μεγαλύτερης υπαρξιακής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ «Real FM», είπε χαρακτηριστικά: «Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τους στενούς συνεργάτες του νέου προέδρου του κόμματος.

Ειδικότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης αναρωτήθηκε, μάλιστα, «ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς;», ενώ τόνισε ότι «Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν καμία φορά. Ας κοιτάξουμε το περιεχόμενο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του»

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη κρίση, υπαρξιακή κρίση από την σύστασή του. Αυτό προφανώς δεν γεννήθηκε ως πρόβλημα την επαύριο ή ανήμερα που εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι μια πορεία που δεν μπόρεσε να συζητήσει σε βάθος και να αντιμετωπίσει μετά το 2019. Αναφέρομαι σε μια αναγκαία συζήτηση που θα ξεκινούσε από τα αίτια της τότε ήττας και θα οδηγούσε στην επαναδιατύπωση μιας συγκροτημένης πρότασης για να επανακτήσει την πολιτική του αξιοπιστία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Κασσελάκης λειτούργησε αντικαταστατικά»

Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης λειτούργησε «αντικαταστατικά» όσον αφορά τις αλλαγές σε καίριες θέσεις του κόμματος, όπως η εκπρόσωπος τύπου και ο διευθυντής της ΚΟ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός ανέφερε:

«Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια δελτίου Τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Επιβάλλεται να συζητηθεί από το καταστατικό. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα τα συζητούσε στην πολιτική γραμματεία. Λειτούργησε αντικαταστατικά θα έλεγα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς να μην γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά, μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος όπως ο CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται αυτό φαντάζομαι με ένα κόμμα δημοκρατικό».

Διαβάστε ακόμη: