Πιο καλλίγραμμο και πιο αποδοτικό γίνεται με τη νέα χρονιά το ηλεκτρικό Skoda EnyaqiV, το οποίο θα μας συστηθεί και ως coupe SUV!

Πότε θα συμβεί αυτό; Στις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή του παγκόσμια πρεμιέρα από την Πράγα. Μέχρι τώρα η Skoda μας είχε δείξει το νέο EnyaqCoupeiV ντυμένο με βαρύ καμουφλάζ, ενώ τώρα έχουμε τα δυο πρώτα επίσημα σκίτσα του.

Σε τι θα διαφέρει όμως το επερχόμενο EnyaqCoupeiV; Όπως προδίδει και το όνομά του θα έχει coupe στυλ, χάρη στην κεκλιμένη γραμμή της οροφής, η οποία αρχίζει να γέρνει προς τα πίσω από τη μεσαία κολόνα και σβήνει απαλά στο πίσω τμήμα. Ενοποιείται με την πόρτα του χώρου αποσκευών σχηματίζοντας μια «μύτη».

Εκεί αναγράφεται στο κέντρο με κεφαλαία γράμματα το όνομα της Skoda, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα διατηρούν το χαρακτηριστικό σχήμα “C”. Η όψη του νέου EnyaqCoupeiV θα είναι κυριολεκτικά εκθαμβωτική χάρη στη φωτιζόμενη, κλειστού τύπου, μάσκα η οποία ενσωματώνει συνολικά 131 Led φώτα.

Βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος είναι τα  πλευρικά μαρσπιέ και η μπροστινή ποδιά, ενώ σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς το EnyaqCoupeiV δείχνει πιο σπορ. Σύμφωνα με τη Skoda το νέο EnyaqCoupeiV έχει τον καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας στην κατηγορία του (cd 0.247).

Οι αναλογίες του σε μήκος, πλάτος, ύψος και μεταξόνιο είναι 4.653 χλστ, 1.879 χλστ., 1.617 χλστ. και 2.765 χλστ. αντίστοιχα. Πατάει σε ζάντες 19 έως 21 ιντσών, ενώ έχει δομηθεί πάνω στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen.

Στο εσωτερικό του θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε επιβάτες, ενώ το πορτμπαγκάζ του έχει χωρητικότητα 570 λίτρων. Η κεντρική οθόνη αφής είναι 13 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη 5,3 ιντσών.

Η γκάμα του EnyaqCoupeiV θα περιλαμβάνει δυο διαφορετικού μεγέθους μπαταρίες, τρεις παραλλαγές ισχύος και μετάδοση της κίνησης στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

ToEnyaqCoupeiV 60 χρησιμοποιεί μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh (καθαρή χωρητικότητα 58 kWh) πίσω τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα που παράγει 180 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Το EnyaqCoupeiV 80 τώρα, διαθέτει μπαταρία 82 kWh (καθαρή χωρητικότητα 77 kWh) και πίσω τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 204 ίππων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και εδώ στους πίσω τροχούς. Στην προκειμένη περίπτωση η αυτονομία αγγίζει τα 535 χλμ. (μέτρηση WLTP).

Το τετρακίνητο EnyaqCoupeiV 80x χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία, αλλά έχει δυο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 265 ίππους.

Από wallbox (επιτοίχιος φορτιστής) με ισχύ 11 kW η μπαταρία του EnyaqCoupeiV μπορεί να φορτίσει σε 6 έως 8 ώρες, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με δημόσιους ταχυφορτιστές με ισχύ έως 125 kW.