Η πειραματική ταινία τρόμου «Skinamarink» ήταν όλος ο θόρυβος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και μήνες – και τώρα είναι μια μεγάλη επιτυχία στο box office.

Το «Skinamarink», η πρώτη μεγάλου μήκους μεγάλου μήκους του Καναδού σκηνοθέτη Kyle Edward Ball, έχει κερδίσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια στο box office σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Comscore.

Μερικοί λάτρεις του κινηματογράφου συνέκριναν την πειραματική ταινία, με τον προϋπολογισμό των 15.000 δολαρίων, με το κλασικό τρόμου “The Blair Witch Project” και τη σουρεαλιστική μεταμεσονύκτια ταινία του 1977 “Eraserhead” του David Lynch.

Βεβαίως, το «The Blair Witch Project», το οποίο ήταν πρωτοπόρος για ταινίες που προωθούνταν από το διαδικτυακό θόρυβο, κέρδισε 140 εκατομμύρια δολάρια το 1999 με προϋπολογισμό μικρότερο από 100.000 δολάρια, αλλά η επιτυχία του «Skinamarink» βοηθά στον καθορισμό της τρέχουσας κερδοφόρας εποχής με τρομακτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Comscore, οι ταινίες τρόμου απέφεραν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων το 2022, λιγότερο από το 10 τοις εκατό των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις συνολικές εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων.

Πολλές από αυτές τις πωλήσεις προέρχονται από τις ταινίες τρόμου με τις περισσότερες κυκλοφορίες που είχαν προϋπολογισμό μεταξύ 16 και 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Shudder, μια υπηρεσία ροής με εστίαση στον τρόμο που ανήκει και λειτουργεί από την AMC Networks, πήρε τα αποκλειστικά δικαιώματα της ταινίας.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 2 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι το “Skinamarink” έχει επί του παρόντος μια “φρέσκια” βαθμολογία 71% στον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών Rotten Tomatoes.

Διαβάστε ακόμη: