Το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα. Ο διάδρομος απογείωσης – προσγείωσης εφάπτεται του παραλιακού δρόμου με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να πετούν ελάχιστα μέτρα πάνω από αυτόν. Αυτό εντυπωσιάζει πολλούς τουρίστες που θεωρούν το θέαμα κάτι σαν… ατραξιόν και συγκεντρώνονται για να απαθανατίσουν τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις των αεροσκαφών.

Ωστόσο – και παρά τις προειδοποιήσεις – πολλοί αψηφούν τους κινδύνους αυτής της συνήθειας. Κάπως έτσι, μια τουρίστρια από τη Βρετανία που κατέγραφε την απογείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Σκιάθου τραυματίστηκε σοβαρά, όταν τα αέρια από τις τουρμπίνες του αεροσκάφους την έριξαν στο έδαφος. Είναι το δεύτερο περιστατικό τραυματισμού στο αεροδρόμιο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η γυναίκα, 61 ετών από τη Βρετανία, έπεσε στο έδαφος, από το πεζούλι όπου είχε ανέβει για να καταγράψει την απογείωση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το μεσημέρι διακομίστηκε από τη Σκιάθο στον Βόλο και στις 15.30 εισήχθη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo ατύχημα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Βόλου. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σκιάθου.

Είχε τραυματιστεί και 79χρονος

Στις 19 Ιουνίου είχε τραυματιστεί ελαφρά, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, ένας άνδρας 79 ετών.

Ο άνδρας είχε βγει για περίπατο. Κινούνταν στον δρόμο, δίπλα από τον διάδρομο της Σκιάθου. Είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, εκτίμησε όμως ότι θα προλάβαινε να περάσει από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, ωστόσο, δεν πρόλαβε. Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν!