Δύο πακέτα κοκαΐνη, αρίστης ποιότητας, ξέβρασε η θάλασσα σε παραλία της Σκιάθου. Τα ναρκωτικά βρήκαν εθελοντές περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων, που καθάριζαν την παραλία και το μεν ένα το παρέδωσαν στο Λιμεναρχείο του νησιού, το δε άλλο, επειδή δεν γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο, το πέταξαν στα σκουπίδια…

Όταν οι λιμενικοί παρέλαβαν το ένα πακέτο με αρίστης ποιότητας κοκαΐνη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τις χημικές αναλύσεις, ενημερώθηκαν ότι υπήρχε και ένα δεύτερο σε κάδο σκουπιδιών, το οποίο και βρήκαν.

Σχετική δικογραφία ολοκλήρωσε το Λιμεναρχείο Σκιάθου, η οποία παραδόθηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που με τη σειρά της θα τη διαβιβάσει στην ανάκριση. Τα δύο πακέτα κοκαΐνης, βάρους 2,5 κιλών περίπου (1,2 κιλά το ένα), με το ναρκωτικό, ωστόσο, να έχει βραχεί, δείγμα πως βρίσκονταν πολλές ημέρες στη θάλασσα, ήταν από πλαστικό και έμοιαζαν με βιντεοκασέτες. Από πάνω ήταν δεμένα με αυτοκόλλητες ταινίες.

Τα πακέτα βρήκαν εθελοντές μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, που καθάριζαν την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα στα βόρεια της Σκιάθου.

Το ένα το παρέδωσαν αμέσως στους λιμενικούς, το άλλο, ωστόσο, το πέταξαν στα σκουπίδια, απ’ όπου το ανέσυραν κατόπιν οι λιμενικοί. Το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διερευνά την υπόθεση, προσπαθεί να συσχετίσει τα δύο πακέτα κοκαΐνη με άλλη ή άλλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών κατά το τελευταίο τρίμηνο σε νησιωτική ή περιοχή της Β. Ελλάδας, αν και υπάρχει η πιθανότητα να τα πέταξαν από διερχόμενο πλοίο, φοβούμενοι έλεγχο.