Έναν νέο κύκλο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και ερωτημάτων πυροδοτούν οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη σχετικά με το «κανάλι» επικοινωνίας που φέρεται να είχε στηθεί ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Καράκας και τον Αλέξη Τσίπρα, ακριβώς στην «καρδιά» της θυελλώδους προεκλογικής περιόδου του 2012.
Στο επίκεντρο αυτού του σκοτεινού παρασκηνίου βρίσκεται ο Σαμουέλ Μονκάδα, ένας διπλωματικός «παίκτης» με ειδικό βάρος, ο οποίος εκείνη την εποχή υπηρετούσε ως πρέσβης της Βενεζουέλας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι επαφές αυτές δεν ήταν απλώς τυπικές, αλλά διεξήχθησαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων που θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Παρά τη σοβαρότητα των ισχυρισμών, παραμένει ένα κενό: μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια επιβεβαίωση ή διάψευση των συγκεκριμένων αναφορών από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές, γεγονός που συντηρεί τη φημολογία. Το πολιτικό ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στην ανάγκη για επίσημες απαντήσεις, καθώς η κοινή γνώμη αναμένει νέα στοιχεία που θα ρίξουν φως στο άγνωστο παρασκήνιο εκείνης της περιόδου, η οποία καθόρισε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.
Αξίζει πάντως να σημωθεί μια κρίσιμη χρονολογική λεπτομέρεια που συχνά θολώνει τις εντυπώσεις: ο Νικολάς Μαδούρο ανέλαβε τα ηνία της Βενεζουέλας το 2013. Συνεπώς, οι όποιες σκιές για το 2012 αφορούν απευθείας στελέχη της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες και όχι το μετέπειτα «καθεστώς Μαδούρο», όπως ενδεχομένως επιχειρείται να παρουσιαστεί σε μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.
Διαβάστε ακόμη:
- Πρόστιμο 1.500 ευρώ για πινακίδες έξω από σπίτια και επιχειρήσεις
- Τα μυστήρια της Καβάλας (3): Κοινωνία των πολιτών ή «κοινωνία των κολλητών»;
- Mounjaro: Η νέα έγκριση ανοίγει τον δρόμο για ακόμη περισσότερες πωλήσεις
- Τζον Γκαλιάνo: Το Met δεν θα τον τιμήσει τελικά – Οι αντιδράσεις που «πάγωσαν» την έκθεση

