Ξεκινώντας οι εμβολιασμοί στη Γαλλία, τα εμβόλια διοχετεύτηκαν σε άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας (όπως τα γηροκομεία), τους υγειονομικούς που ασχολούνταν με την φροντίδα των ατόμων αυτών, πριν ξεκινήσει η χορήγηση εμβολίων σε εργαζόμενους στην υγεία ηλικίας άνω των 50 ετών.

Από τις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Parisien που αναδημοσιεύει το θέμα, το εμβόλιο διατίθεται πλέον σε άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών, αλλά και ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, που να δικαιολογούν κατ’ επείγοντα εμβολιασμό. Ωστόσο, ο Νικολά Σαρκοζί, 66 ετών σήμερα, έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, την ώρα που αρκετοί Γάλλοι πολίτες αναμένουν προκειμένου να ανοίξει η διαδικασία εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα στην οποία και ανήκουν. Επίσημα, οι γαλλικές αρχές έχουν ανοίξει ως σήμερα τη διαδικασία εμβολιασμού για πολίτες άνω των 75 ετών, με εξαίρεση τους υγειονομικούς και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εκείνο που υπενθυμίζεται μάλιστα από τα Γαλλικά ΜΜΕ, είναι η έντονη κριτική του Νικολά Σαρκοζί προς την γαλλική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Συχνά, ο πρώην πρόεδρος, προερχόμενος από τη γαλλική δεξιά, έχει στηλιτεύσει το γεγονός πως η έλλειψη δόσεων οδηγεί σε ακυρώσεις της δεύτερης δόσης του εμβολίου για μια σειρά από πολίτες, ενώ πρόσφατα ζητούσε από τον Εμανουέλ Μακρόν να υπογράψει άμεσα συμφωνία για την παραλαβή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.