Σκάνδαλο με έναν διάσημο ηθοποιό έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία.

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί ο Fırat Tanış, ο οποίος είναι γνωστός και στην Ελλάδα, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τουρκικές σειρές και θεωρείται ένας από τους πλέον ταλαντούχους καλλιτέχνες της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες για την προσωπική του ζωή έχουν προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στο κοινό του.

Τις κατηγορίες εναντίον του Τούρκου ηθοποιού εξαπολύει η πρώην αγαπημένη του κι επίσης διάσημη πιανίστρια İklim Tamkan.

Ο Fırat Tanış έβαλε τέλος στον 8ετή γάμο του το 2022 για να μπορέσει να ζήσει τον έρωτά του με την İklim Tamkan. Ωστόσο η ευτυχία τους δεν κράτησε πολύ και χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η καταγγελία της πρώην του ηθοποιού για «σπιράλ βίας»

Αυτό που ισχυρίζεται τώρα η İklim Tamkan, είναι ότι ο Tanış δεν δεχόταν τον χωρισμό και της άσκησε ψυχολογική βία. Η Tamkan ανάρτησε και σχετική ανακοίνωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και το Instagram.

Σε αυτήν αποκαλύπτει ότι έχει λάβει περιοριστικά μέτρα κατά του πρώην φίλου της, ηθοποιού Fırat Tanış, λόγω ψυχολογικής βίας, απειλών και παρενόχλησης.

Η İklim Tamkan

Στην ανάρτησή της αναφέρει: «Πήρα την απόφαση να λάβω περιοριστικά μέτρα κατά του Fırat Tanış, με τον οποίο έδωσα τέλος στη σχέση μου στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενάντια στη συνεχιζόμενη σοβαρή ψυχολογική βία, ενάντια στις απειλές και την επίμονη καταδίωξη στην οποία έχει εμπλέξει εμένα, την οικογένειά μου και τους συγγενείς μου μετά τον χωρισμό.

Αυτή η εμπειρία που πέρασα έχει μετατραπεί σε μια σουρεαλιστική ιστορία που είναι πολύ τρομακτική για να πω απλά ότι ήταν μια λάθος επιλογή. Το σπιράλ βίας στο οποίο έχω υποβληθεί έχει κάνει εμένα, την οικογένειά μου και τον στενό κύκλο των φίλων μου να βιώσουμε συναισθήματα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ή δει ποτέ πριν και έχει ανοίξει βαθιές πληγές μέσα μας.

Ως άτομο που πάντα υιοθετούσε την αρχή της προσέγγισης όλων με αγάπη και σεβασμό, γνωρίζω ότι σε μια τέτοια κατάσταση φέρω κοινωνική, ηθική και συνειδησιακή ευθύνη. Οι αξίες στις οποίες πιστεύω, ο αυτοσεβασμός μου και η προνοητικότητά μου με έκαναν να μοιραστώ την πληροφορία ότι το άτομο αυτό είναι δράστης βίας με τους συναδέλφους μου και το κοινό.

Θεωρώ ότι είναι ευθύνη μου να σπάσω αυτή την αλυσίδα βίας και αρνούμαι να γίνω σιωπηλός κρίκος αυτής της αλυσίδας. Πιστεύω ότι η περιοριστική εντολή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ανάκτησης της ψυχικής και σωματικής μου υγείας μετά τη βία που έχω υποστεί.

Οι ενέργειες στις οποίες με υπέβαλε το άτομο αποτελούν σαφή επίθεση στα προσωπικά μου δικαιώματα και μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο περισσότερων του ενός αδικημάτων σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα. Αρνούμαι να υποταχθώ στα πρότυπα συμπεριφοράς και στην ανδροκρατούμενη νοοτροπία που διαπερνά κάθε κύτταρο της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αρχή που μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως τη ζημιά που μου προκάλεσε αυτή η φρικτή διαδικασία που πέρασα. Συνοψίζοντας, η δράση αυτή συνίσταται στο να φέρει στο φως μια αλήθεια που βρισκόταν στη σκιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν το σπιράλ της ψυχολογικής βίας, των απειλών και της καταδίωξης που έχω υποστεί δεν τερματιστεί από τον δράστη, αυτοί που σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Επειδή δεν φοβάμαι καθόλου.

Με σεβασμό προς το κοινό, İklim Tamkan».

Διαβάστε ακόμη: