Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο η κυβέρνηση που αφορά στον Ποινικό Κώδικα και ενδεχομένως να ικανοποιηθεί για λίγο το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά επιπλέον, να μην υποχωρήσει η Πολιτεία στο δήθεν δίκαιο αίτημα του, προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, σημείωσε πώς πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ένας νεκρός σήμερα, ειδικά ο Κουφοντίνας, θα ξανά ανοίξει ένα κεφάλαιο ηρωοποίησης του που είχε απομακρυνθεί όταν είχε συλληφθεί

Χαρακτήρισε «απαράδεκτο να στηθεί ένα στόρι στα δικαιώματα ενός εγκληματία, μια πολιτική που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε με 15-20 υπογραφές και μετά πήρε χαρακτήρα επίσημο με παρουσία βουλευτών, όπως ο Βούτσης στη βουλή.

Ενώ από την άλλη η ασύγγνωστη πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να διορθωθεί με το θεσμικό πλαίσιο, τον νόμο που έφερε δηλαδή για να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικάς και στέκεται πάνω σε αυτό ο Κουφοντίνας». Υπογράμμισε ότι κανείς δεν επιθυμεί τον θάνατο του καταδικασθέντα για αυτό και πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στο οποιο βασίζονται τα αιτήματα του. Αυτό όπως εξήγησε, είναι εύκολο να γίνει ακόμη και μέσα σε μια εβδομάδα.?«Απαράδεκτο το κίνημα που θέλει να αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, αλλά να αλλάξει και το θεσμικό πλαίσιο η κυβέρνηση», τόνισε
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ακόμη την κυβέρνηση να κρατά δυνάμεις, ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε πώς «συνεχίζεται το κλίμα των προηγούμενων μηνών. Υπάρχει συσπείρωση, η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει εμφανιστεί έξω επικοινωνιακά με τα βαριά και τις λαθεμενές αποφάσεις». Ενώ πρόσθεσε, πώς όπως ο ίδιος πιστεύει ο τρόπος διακυβέρνησης είναι διαφορετικός από ότι ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό όμως θα φανεί τους επόμενους μήνες», είπε προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχει μεν την εμπιστοσύνη, ωστόσο η πολιτική έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα και εκεί θα κριθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί».
Μιλώντας για τα εσωτερικά του κόμματος, ο ίδιος με αιχμή σχολίασε τις διεργασίες που γίνονται αλλά και το «αντι-ΠΑΣΟΚ» ρεύμα που δημιουργείται εντός του Κινήματος Αλλαγής. Απαντώντας στην ερώτηση «ΚΙΝΑΛ Ή ΠΑΣΟΚ;», ο ίδιος απάντησε πως «αυτά είναι ψευτοδιλημματα. Μαθαίνω ότι γίνεται ρεύμα εντός του ΚΙΝΑΛ που δενθέλει το ΠΑΣΟΚ. Είναι δευτερεύοντα ζητήματα αυτά. Τα πρωτεύοντα είναι ο κόσμος, να βρούμε αυτούς που πίστευαν και πιστεύουν που απείχε να βρούμε τον χώρο μας να κάνουμε την πολιτική μας με προτάσεις και να συσπειρωσουμε ξανά τον κόσμο μας. Το μεγάλο μας θέμα είναι αυτό».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.