Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με μουσικά κομμάτια των Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, Βάγκνερ και Στράους  και θα μπορούν την παρακολουθήσουν 500 άτομα λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Mετά από 199 ημέρες υποχρεωτικής διακοπής, ξανανοίγει τις πύλες του, απόψε, το θέατρο Λα Σκάλα του Μιλάνου με συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας του.

Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο η Σκάλα του Μιλάνου

Η αποψινή βραδιά έχει και ιδιαίτερη συμβολική σημασία, από την στιγμή που συμπίπτει με τα 75 χρόνια από την επαναλειτουργία του πασίγνωστου θεάτρου της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τη συναυλία, το 1946, είχε διευθύνει ο μαέστρος Αρτούρο Τοσκανίνι.

Τους περασμένους μήνες το θέατρο Λα Σκάλα παρουσίασε, συνολικά, τριάντα πέντε όπερες και μουσικές παραστάσεις, τις οποίες το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει μόνο διαδικτυακά.

«Είναι μια διπλή αναγέννηση: Ο Αρτούρο Τοσκάνι άνοιξε τη Σκάλα μετά τον πόλεμο και εμείς τώρα προσπαθούμε να την αναβιώσουμε μετά την πανδημία. Υπάρχει η ίδια θέληση να επιβιώσει», δήλωσε ο Στέφανο Κάρντο, μπάσο κλαρινίστας στην ορχήστρα της La Scala από το 2007, στο AFP καθώς έφτανε για την πρόβα.

Κάτω από ειδικές συνθήκες

Περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ιταλία, η οποία άνοιξε ξανά τους κινηματογράφους και τα θέατρα της στις 26 Απριλίου.

Η όπερα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, Συνολικά 144 περιπτώσεις Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 64 στη χορωδία, καταγράφηκαν, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Ιταλία: Τότε ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα του Μιλάνου

Γνωστή για την εξαιρετική ακουστική της, οι τεχνικοί ετοιμάζουν την περίτεχνη όπερα για να ανοίξει ξανά σχολιάζει το France24.

Μόνο 500 θεατές θα γίνονται δεκτοί ανά παράσταση. Η Σκάλα έχει χωρητικότητα 2.000 ατόμων συνολικά.

Αλλά χωρίς διαλείμματα και ανοιχτό μπαρ, ένας ήχος που θα λείπει είναι το συνηθισμένο τσούγκρισμα των ποτηριών της σαμπάνιας.

Αντ ‘αυτού, οι επισκέπτες θα έχουν ελέγχους για την θερμοκρασία τους και μάσκες.

Ο Κάρντο παραδέχεται ότι αισθάνεται «λίγο αγχωμένος» πριν από τη συναυλία το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο ξεκινά με το «Patria Oppressa» από τον Μακμπέθ του Τζουζέπε Βέρντι.

Στην παράσταση θα ηγηθεί ο μουσικός σκηνοθέτης Riccardo Chailly.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.